Procter & Gamble i Konzum za djecu leptire

Kuna od svakog prodanog P&G proizvoda koji sudjeluje u akciji u Konzumovim prodavaonicama će se donirati udruzi Debra

Danas je u prostorijama udruge Debra održana konferencija za medije gdje je najavljen početak humanitarne akcije “Djeca leptiri trebaju krila”. Kampanju su zajednički s udrugom Debra pokrenule tvrtke Procter & Gamble i Konzum. U humanitarnoj kampanji, u trajanju do 31. svibnja 2010.,godine od svakog P&G proizvoda koji sudjeluje u akciji u Konzumovim prodavaonicama, odvojiti će se jedna kuna za nabavu potrebne opreme. Oprema uključuje neophodni automobil za potrebe prijevoza oboljelih od bulozne epidermolize kao i veoma skupu i zahtjevnu rehabilitaciju djece leptira.

Konferenciju za medije kojom je najavljen početak humanitarne kampanje „Djeca leptiri trebaju krila“ moderirao je Robert Zuber, a sudjelovali su Petar Ramljak – talentirani glazbenik i dijete leptir; Tony Cetinski; Vlasta Ramljak – predsjednica Udruge Debra; Dražen Stojanović – direktor Procter & Gamble Hrvatska i Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma.

tony-gda-zmazek-i-petar„Bila mi je čast raditi sa Petrom Ramljakom na snimanju pjesme i spota ‘ Samo za tebe’ i želim naglasiti da ovo nije kraj suradnje između Petra i mene. Iskoristio bih ovu priliku da najavim sudjelovanje Petra Ramljaka na sljedećem albumu kojeg ću izdati“, izjavio je Tony Cetinski, promotor humanitarne kampanje „Djeca leptiri trebaju krila“. Dodao je kako je dobro da su se i dvije velike kompanije pridružile plemenitom cilju. „Tvrtke su tu da pomognu u prikupljanju novca, a Petar i ja ćemo senzibilizirati javnost, a nadam se da će se i moje kolege glazbenici također priključiti ovoj akciji“, zaključio je Tony Cetinski.

“Budući je njega oboljelih izuzetno zahtjevna, kako vremenski jer svakodnevno previjanje traje oko dva sata, tako i financijski, ovom smo humanitarnom akcijom htjeli barem financijski pomoći oboljelima. Naime, samo sredstva za njegu po jednom oboljelom u prosjeku iznose tri tisuće kuna mjesečno. Osim velike količine zavojnog materijala potreban nam je i automobil za prijevoz oboljelih iz bolnice u bolnicu za vrijeme boravka u Zagrebu te za pokrivanje troškova rehabilitacijskog tjedna za oboljele koji im je itekako potreban”, izjavila je predsjednica Udruge Debra gđa Vlasta Zmazek.

Direktor Procter & Gamble Hrvatska, g. Dražen Stojanović izjavio je da je njegova tvrtka, koja u ovoj humanitarnoj kampanji odvaja sredstva od 58 svojih proizvoda u 2010. drugi puta odlučila potpomoći udrugu Debra i njezine članove, djecu leptire.  “P&G je jedna od najvećih svjetskih kompanija koja veliku pažnju i energiju posvećuje lokalnim zajednicama u kojima djeluje. Stoga i u Hrvatskoj podupire cijeli spektar aktivnosti čiji je temelj pomoć socijalno osjetljivima u našem društvu, a sve u skladu s motom jednog od globalnih programa naše tvrtke „živi, uči, napreduj“. Također, prije nekoliko godina smo u zajedničkoj akciji pomogli opremiti Debrine prostore”, rekao je g. Dražen Stojanović.

“Konzum i P&G već cijeli niz godina zajednički organiziraju brojne humanitarne kampanje. I ove godine smo zajednički pokrenuli humanitarnu akciju putem koje možemo dati značajan doprinos kvalitetnijoj rehabilitaciji djece leptira, a vjerujem da je to najbolji način prakticiranja naše društvene odgovornosti ” – izjavio je g. Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma.

Tom  prigodom premijerno je predstavljen i novi glazbeni projekt Tony-a Cetinskog i Petra Ramljaka, mladog perspektivnog bubnjara i djeteta leptira, u sklopu kojeg je napravljena zajednička pjesma i promotivni tv spot