Ukupno 54,6% sredstava za čišćenje pronalazi svoje kupce u modernim kanalima trgovine (hipermarketima i supermarketima), dok se kroz drogerije i trgovine mješovitom robom ostvari 45,3% vrijednosne prodaje cjelokupne grupe proizvoda za čišćenje.

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2021. godine, grupa sredstava za čišćenje kućanstva zabilježila je pad vrijednosne i komadne prodaje do čega je došlo ponajviše uslijed pada vrijednosne i komadne prodaje univerzalnih sredstava za čišćenje. Svi ostali segmenti ostvaruju rast osim abrazivnih sredstava, koji bilježe pad i vrijednosne i komadne prodaje, dok sredstva za čišćenje kuhinje bilježe blagi pad komadne prodaje, ali pozitivni rast vrijednosne prodaje u 2021. godini u odnosu na godinu prije.

Univerzalna sredstva čine najveći segment unutar kategorije s više od 60% udjela u vrijednosnoj i komadnoj prodaji. Sljedeći segment s većim vrijednosnim udjelom od komadnog udjela ostvaruju ostala razna sredstva za čišćenje kućanstva (proizvodi za odčepljivanje odvoda, sredstva za čišćenje namještaja te sredstva za uklanjanje plijesni) s 12% vrijednosnog udjela i 9% komadnog udjela u cjelokupnoj 2021. godini. Abrazivna sredstva čine 8% ukupne vrijednosne prodaje grupe sredstava za čišćenje, dok im je komadni udio nešto veći, 11%. Sredstva za otklanjanje kamenca i sredstva za čišćenje podova nose po 6% vrijednosnog i komadnog udjela, dok najmanji segment čine sredstva za čišćenje kuhinje, s 5% vrijednosnog udjela i 4% komadnog udjela u ukupnoj grupi. Ukupno 54,6% sredstava za čišćenje pronalazi svoje kupce u modernim kanalima trgovine (hipermarketima i supermarketima), dok se kroz drogerije i trgovine mješovitom robom ostvari 45,3% vrijednosne prodaje cjelokupne grupe proizvoda za čišćenje. Vrlo mali udio vrijednosne prodaje cjelokupne grupe sredstava za čišćenje u 2021. godini dolazi iz convenience kanala prodaje, svega 0,2%.
U 2021. godini, promatrajući vrijednosno, vodeća tri proizvođača nose 48,1% ukupne prodaje sredstava za čišćenje, a oni su (abecednim redom): Meteor grupa – Labud, Saponia i Unilever.