U okviru promatrane kategorije ukupno 32,3% vrijednosne prodaje dolazilo je od proizvoda na cjenovnim akcijama ili od promotivnih pakiranja.

Kategorija sredstava za čišćenje kućanstva uključuje univerzalna sredstva za čišćenje kućanstva, osvježivače zraka, sredstva za osvježavanje WC kotlića i školjke, sredstva za čišćenje staklenih površina, sredstva za čišćenje toaleta, sredstva za čišćenje namještaja, sredstva za čišćenje tepiha i tapisona te opremu za čišćenje prašine.

Prema podacima koji se odnose na period od siječnja 2020. do listopada 2020. godine, ova je kategorija zabilježila rast vrijednosne prodaje od 18,6%, dok je količinska prodaja porasla za 42,3% u odnosu na isti period prethodne godine. U okviru promatrane kategorije ukupno 32,3% vrijednosne prodaje dolazilo je od proizvoda na cjenovnim akcijama ili od promotivnih pakiranja. Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine 95,3% ukupne promotivne prodaje, dok posebna promotivna pakiranja čine preostalih 4,7%.

U odnosu na isti period prošle godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama ostvarila je porast od 19,2%, dok je prodaja promotivnih pakiranja zabilježila pad od 6,2%. Na temelju prikazanih podataka vidljivo je da su sredstva za čišćenje prozora bila najviše podložna prodaji kroz promocije.