majstori-za-pivo-001Cilj edukacije je podizanje razine znanja o pivu, poboljšanje usluge te podizanje razine kulture piva

Proteklog je tjedna u prostorijama Zagrebačke pivovare održana edukacija za savjetnika za pivo kojom su ugostitelji stekli vrhunska znanja o pivu, a čiji je cilj podizanje razine znanja o pivu, poboljšanje usluge te podizanje razine kulture piva, kako kod ugostitelja, tako i kod potrošača, izvijestili su iz tvrtke Adriatic Educatio.

Kako se navodi, edukaciju su proveli Zagrebačka pivovara i ustanova za obrazovanje odraslih Adriatic Educatio, a projekt su podržali Turistička zajednica Grada Zagreba te Grad Zagreb.

Na ovoj edukaciji sudjelovalo je dvadesetak ugostitelja, među kojima su bili vlasnici i voditelji lokala History, Cappuciner, Gloria, Cubismo, Jumbolino i Maslina, a iste radionice već su se održale u Šibeniku i Opatiji gdje su okupile oko 80 polaznika.

“Iznimno mi je drago što smo u ovaj projekt ušli u partnerstvu sa Zagrebačkom pivovarom, koja je prepoznala važnost edukacije osoba zaposlenih u ugostiteljstvu. Savjetnici za pivo koji su prošli naš program podižu razinu usluge u ugostiteljstvu što je za Hrvatsku kao turistički orijentiranu zemlju jako važno, a cilj nam je da pivo u ugostiteljskoj ponudi dobije mjesto kakvo zaslužuje”, kazao je Ante Peroš, direktor Adriatic Educatio.

majstori-za-pivo-002Ovo usavršavanje ugostitelja organizirano je s ciljem unaprjeđenja znanja o osnovnim sirovinama i proizvodnji piva.

Tako su polaznici radionice u pet dana, kroz 20 radnih sati te 10 sati e-learning dijela imali priliku naučiti i usavršavati svoja znanja o porijeklu, vrstama, načinu posluživanja i pravilnom odabiru piva, ovisno o prigodi, zaključuje se u priopćenju.