Trideset Mercedesovih kamiona, ukupne vrijednosti od 20 milijuna kuna, najava su cjelokupne dogovorene isporuke od 100 vozila za daljnje unapređenje usluga Ralu Logistike

Istančana kombinacija Mercedesovog podvozja, Lamberetovih izoliranih komora i rashladnih uređaja Carrier Transicolda stvara dostavno vozilo najviše kvalitete za prijevoz robe u temperaturnim uvjetima od -30 do +30 °C.

Ralu Logistika, vodeći nezavisni dobavljač integrirane logističke usluge u Hrvatskoj i regiji, jučer je preuzela 30 kamiona marke Mercedes-Benz, opremljenih najsuvremenijim izoliranim komorama francuskog proizvođača Lamberet SASa i rashladnim uređajima američkog proizvođača Carrier Transicolda. Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti od 20 milijuna kuna i prvoj isporuci od ukupno 100 dogovorenih dostavnih kamiona kojima će Ralu Logistika unaprijediti kvalitetu svojih usluga i dodatno osnažiti svoju poziciju na tržištu.

Vlastita flota vozila Ralu Logistike trenutno broji preko 200 vozila, kojima se roba svakodnevno prevozi u međunarodnom transportu i dostavlja na više od 6.000 lokacija diljem Hrvatske. Sukladno tome nastavlja se i konstantan proces zapošljavanja novih djelatnika pa je tako od početka ove godine zaposleno 80 novih djelatnika čime je Ralu Logistika premašila ukupan broj od 300 zaposlenika.

“Nabava prvih 30 od ukupno 100 dogovorenih dostavnih kamiona investicija je kojom Ralu Logistika, kao vodeća kompanija u transportu i logistici u području hladnog lanca, čini još jedan iskorak s ciljem kontinuiranog podizanja razine kvalitete svojih usluga. Uz postojeću infrastrukturu, s naglaskom na logističko-distributivnom centru u Rugvici, novom cross-dock centru koji uskoro otvaramo na području Rijeke te našim skladištima u Osijeku i Splitu, ulaganjem u vozni park zaokružujemo investicijski ciklus i time nastavljamo potvrđivati pouzdanost i beskompromisnu kvalitetu koju pružamo našim kupcima i partnerima”, izjavio je Ivan Perković, predsjednik Uprave Ralu Logistike.

“Zahvalni smo na povjerenju koje nam je ukazala Ralu Logistika i veselimo se početku uspješne poslovne suradnje i partnerskog odnosa koji ćemo nastaviti graditi na našim osnovnim vrijednostima – visokoj stručnosti, dobrom odnosu uloženog i dobivenog te ponudi prvorazrednih proizvoda. Vjerujemo da će vozači Ralu Logistike uživati u vožnji Mercedesa marke Atego, vozila koje se već dokazalo na europskim cestama i predstavlja pravo rješenje za distribucijski promet. Svim našim partnerima, pa tako i Ralu Logistici, jamčimo sigurnost i kvalitetu, i u našim vozilima i u našem odnosu“, izjavio je Igor Geršak, direktor tvrtke Star Import, generalnog distributera Daimlera AG za Hrvatsku.

U Mercedes-Benzovim kamionima modela Atego automatizirani su mjenjači najnovije generacije Mercedes PowerShift sa šest brzina, dok je šasija najveće dopuštene mase 12 tona opremljena Daimlerovim sustavom Eco Support za automatsku ocjenu vozača i njegovih performansi vezano uz način vožnje, potrošnju i optimalno korištenje vozila. Ekonomičnosti, smanjenju troškova eksploatacije, ali i zaštiti okoliša dodatno pridonose i pneumatici Michelin Multiway s najmanjim otporom kotrljanja. Sustav FMS omogućava prijenos podataka za bilo koji sustav praćenja novije generacije s više od 15 parametara koji se prate, poput lokacije, brzine, načina vožnje, stanja spremnika goriva s dodatnom sondom i drugih. Za dodatnu aktivnu sigurnost, pored uobičajenih sustava aktivnog kočenja ABA (Aktiv Brake Assist) i sustava praćenja vozne trake LDWS (Lane Departure Warning System), u vozilima je i najjača motorna kočnica u klasi s kočionim učinkom do 170 kW.

Kamioni su opremljeni izoliranim komorama koje proizvodi Lamberet SAS, tvrtka specijalizirana za proizvodnju izoliranih komora za sve vrste dostavnih teretnih vozila, izmjenjivih izoliranih sanduka te izoliranih prikolica i poluprikolica. Tvrtka Lamberet karoserije d.o.o., generalni zastupnik Lamberet SASa za Hrvatsku, nove je kamione Ralu Logistike opremila najmodernijim modelima komora Lamberet SR2 Green Liner CX System i Lamberet Rigid CX System, koje odlikuje odlična toplinska izolacija s vrlo niskim koeficijentom prolaska topline od 0,34 W/m²K. Značajna je karakteristika i vrlo niska vlastita težina čime se povećava korisna nosivost, a atraktivnom izgledu doprinose vertikalne šipke za otvaranje stražnjih vrata koje su integrirane u vrata te ujedno i praktičnije za održavanje. Posebnost je SR2 Green Liner CX Systema i Lamberetov patentirani revolucionarni sustav distribucije zraka unutar poluprikolice koji daje razliku u temperaturi između prednje i stražnje prikolice od 0,5 °C umjesto uobičajenih 3,5 °C te tako osigurava brži povratak unutrašnje temperature nakon otvaranja vrata te manju potrošnju.

Nova vozila u mogućnosti su održavati robu na svim željenim temperaturama u rasponu od -30 do +30 °C zahvaljujući rashladnim uređajima serije Supra koje proizvodi američki proizvođač Carrier Transicold. Njihov ovlašteni distributer za Hrvatsku, tvrtka Haramustek d.o.o., u nova je vozila Ralu Logistike ugradila uređaje marke Supra 750Mt, opremljene brojnim sustavima osiguranja koji jamče optimalne uvjete za prijevoz robe u svim atmosferskim prilikama, a odlikuje ih i robustan dizajn te niska razina buke. Visoka pouzdanost Carrierovih uređaja zajamčena je i kroz postprodajnu podršku Carrierove servisne mreže.

Uz tehnički naprednu opremu, nova vozila Ralu Logistike prate i već utemeljene standarde voznog parka pa tako donose i mogućnost neprestanog praćenja temperature i potrošnje, kao i praćenje robe u svakom trenutku putem GPS-a i sustava navigacije Mobilisis. Pregled i servis vozila i poluprikolica obavlja se u vlastitoj radionici prema standardima proizvođača kamiona, a vozačima je na raspolaganju i vlastita benzinska postaja u sklopu servisne zgrade te najsuvremenija automatska praonica za kamione.

Ova je isporuka novih vozila nastavak kontinuiranog povećanja voznog parka Ralu Logistike, nakon što je tvrtka u 2014. godini nabavila 100 tegljača. Značajan iskorak u poslovanju Ralu Logistika pokazuje širenjem djelovanja u Hrvatskoj, kroz skoro otvorenje visokoregalnog cross-dock skladišta s trima hlađenim komorama na -25 °C i četirima utovarno-istovarnim rampama u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, kao i radom kroz skladišta u Osijeku i Splitu. Jačanje logističkog kapaciteta u regiji nastavlja se otvorenjem logističko-distributivnog centra u svibnju ove godine u poslovnoj zoni u Ugrinovcima pored Beograda, sa skladištem pod kontroliranim temperaturnim uvjetima površine 8.000 m2 i pripadajućim zemljištem od 75.000 m2.