Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) po drugi je put certificirana za Poslodavca partnera, te je u odnosu na prethodnu certifikaciju ukupno povećala prosjek svih vrednovanih područja za 5 posto (2015: 83 posto; 2016: 88 posto).

rba-poslodavac-partnerRBA je drugu godinu zaredom zaslužila certifikat za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima, koji obuhvaća 45 procesa raspoređenih u pet kategorija. U odnosu na ostale nositelje certifikata, RBA je nadmašila prosjek u kategoriji Strategije. Pored toga, posebno je pohvaljena za poticanje dobrih praksi i informatičku podršku.

Certifikat Poslodavac Partner uručen je Michaelu Mülleru, predsjedniku Uprave RBA i Ireni Bašić Štefanić, direktorici Upravljanja ljudskim potencijalima, od strane Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke Selectio koja dodjeljuje certifikat.

“Certifikat Poslodavac Partner iznimno nam je važan upravo zato što je to pogled izvana. Pored toga, najvažnije su nam preporuke koje nas usmjeravaju na područja koja dodatno trebamo unaprijediti. Ponosan sam na ove rezultate jer oni pokazuju važnost osnaživanja i razvoja djelatnika te suradnje unutar Banke”, izjavio je Michael Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

“Raduje me činjenica da smo najbolje rezultate postigli u području Strategije te Regrutiranja i selekcije. Veliku smo pozornost posvetili strateškom planiranju i redefiniranju misije i vizije poslovanja – procesu u kojem su sudjelovale sve razine djelatnika. Posebno nam je važan rezultat koji smo postigli na područjima interne komunikacije, zadovoljstva i edukacije djelatnika”, dodala je Irena Bašić Štefanić, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima RBA.

Procese kompanija ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim potencijalima koji dolaze iz vodećih kompanija. Ocjenjivanje se izvršava prema Knjizi standarda za čije je sastavljanje zadužen tim od 40 stručnjaka. Projekt CEP postoji gotovo 11 godina, zastupljen je na tržištu Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije, te je trenutno 39 organizacija koje su nositelj certifikata.