Zakrivljeni televizori, pametni telefoni i umreženi kućanski aparati zvijezde ovogodišnjeg Samsung Adriatic Foruma

Samsung Electronics održao je dvodnevnu partnersku konferenciju Samsung Adriatic Forum. Bila je to prilika da se partneri, distributeri i mediji upoznaju s ključnim novostima u svim kategorijama proizvoda, za 2014. godinu.

Osobitu pozornost plijenili su novi zakrivljeni Ultra HD i Full HD TV prijamnici, oznaka U8500 i H8000, kao i nova serija Full HD LED TV prijamnika te audio sustava i Blu-Ray reproduktora.

Istaknuto je kako zakrivljeni televizori znatno unaprjeđuju iskustvo gledanja, zahvaljujući široj i dubljoj slici od “ravnih” TV prijamnika ekvivalentne dijagonale. Također, novi zakrivljeni Ultra HD televizori izdvajaju se iz mnoštva mnogim naprednim tehnologijama koje omogućavaju izuzetno vjeran prikaz boja, mogućnošću tzv. Evolution Kit hardverske nadogradnje kao i novom generacijom inteligentnih daljinskih upravljača, koji omogućavaju upravljanje pomoću gesta.

Sudionicima Adriatic Foruma predstavljeni su najnoviji proizvodi odjela telekomunikacija, poput pametnog telefona GALAXY S5, koji je odnedavno dostupan u prodaji u Hrvatskoj te GALAXY NotePRO i TabPRO tablet računala koja korisnicima nude vrhunske zaslone koji pružaju kristalno čistu sliku s više od četiri milijuna piksela.

Nova generacija tableta nudi mnogobrojna rješenja za poboljšanje produktivnosti u pokretu, uključujući kompaktne dimenzije i lakoću te visoku autonomiju baterije.

Posjetitelji su također mogli isprobati i posljednju generaciju pametnih satova, Samsung Gear 2, Gear 2 Neo i Gear Fit, koji korisnicima omogućavaju prihvaćanje poziva, trenutne obavijesti i mogućnost osobnog fitness trenera, prateći njihove fitness rutine i otkucaje srca, kako bi poboljšali kondiciju i ostali u dobroj formi.

Samsung je po prvi put u Hrvatskoj prikazao uređaje namijenjene ljubiteljima fotografije. Novu generaciju Samsungovih fotoaparata predvodi model oznake NX30, koji osim izmjenjivih objektiva nudi i napredni 20.3 MP APS-C CMOS senzor, iznimno brzi otvor blende od čak 1/8000 sekundi i mogućnost snimanja devet uzastopnih fotografija u sekundi.

Također, prikazan je i najmanji i najlakši fotoaparat s izmjenjivim lećama na svijetu, Samsung NX mini. Lako prijenosni i stilizirani dizajn ovog pametnog fotoaparata, u kombinaciji s vrhunskom kvalitetom fotografija čini ga savršenim izborom za stvaranje odličnih snimaka i pohranjivanja posebnih trenutaka korisnika.

Zakretni zaslon vrlo je praktičan za snimanje “selfie” fotografija, a uz mogućnost bežičnog povezivanja korištenjem NFC i Wi-Fi tehnologija, korisnicima omogućava snimanje impresivnih fotografija, koje potom mogu jednostavno i brzo podijeliti s prijateljima.

Premijerno su predstavljeni i novi elegantni kućanski uređaji, poput perilice rublja oznake WW9000, koja uz vrhunski dizajn nudi visoku energetsku učinkovitost i kvalitetu pranja. Veliku pozornost posjetitelja privukao je i novi Food Showcase hladnjak s pametnim sustavom unutarnjeg dizajna spremnika za pohranu te inovativnom tehnologijom hlađenja, koja pomaže hranu očuvati svježom.

S obzirom na nadolazeće ljetne mjesece, Samsung je predstavio i najsuvremenije dizajnerske klima uređaje serije Q9000, koji su osmišljeni kako bi zadovoljili potrebe suvremenih potrošača koji traže funkcionalna dizajnerska rješenja za svoj dom.

Za mobilni ispis koji objedinjuje NFC i Wi-Fi Direct tehnologije, Samsung je predstavio novi jednobojni laserski pisač ProXpress M2880 i laserski pisač u boji ProXpress C1860. Ovi pisači omogućuju jednostavan i praktičan mobilni ispis korisnicima u malim i srednje velikim tvrtkama, uz visoku brzinu ispisa od 28 stranica u minuti za jednobojne laserske pisače i 18 stranica u minuti za laserske pisače u boji.

Hrvatsku je premijeru na Adriatic Forumu imao i posljednji Samsungov monitor Ultra HD razlučivosti, oznake UD590, koji omogućava realističan prikaz slike i vjernost reprodukcije boja. U usporedbi s klasičnim računalnim monitorima, ovaj uređaj može prikazati 64 puta više boja, a kao i Samsungovi Ultra HD TV prijamnici, sliku prikazuje četiri puta većom razlučivošću od Full HD uređaja. Također, nudi UHD Upscaling tehnologiju, koja zahvaljujući posebnim algoritmima omogućava znatno kvalitetniji prikaz sadržaja niže rezolucije.

Samsung je u sklopu Adriatic Foruma predstavio i posljednju generaciju zaslona velikog formata, koji industriju digitalnog oglašavanja podižu na novu razinu. Novi zasloni omogućavaju vrhunsku kvalitetu slike, čime je omogućeno bogato vizualno iskustvo idealno za tvrtke koje se žele razlikovati od konkurencije na tržištu, poput trgovina luksuznih proizvoda.

Zaključujući Adriatic Forum, predstavnici Samsunga podsjetili su i na novosti u post-prodajnoj podršci – brzi servis za mobilne uređaje kao i dodatnu uslugu unaprijeđene podrške za korisnike Smart TV prijamnika, koja uključuje žuran odziv servisa u slučaju nepravilnosti u radu uređaja te osiguravanje zamjenskog uređaja u slučaju da popravak TV prijamnika nije moguće obaviti unutar jednoga dana, kao i podrška na daljinu, internetskim povezivanjem TV prijamnika sa Samsungovim pozivnim centrom.

PROMO