sarajevski-kiseljak-05-l-petSarajevski kiseljak je prirodna mineralna voda koja izvire iz dubine od 150 do 300 metara i u svom prirodnom protjecanju kroz staro eruptivno stijenje obogaćuje se mineralima.

Sarajevski kiseljak lider je u kategoriji prirodnih mineralnih voda na tržištu Bosne i Hercegovine s tradicijom punjenja dužom od 120 godina, a osim na tržištima regije, prisutan je i na tržištima SAD-a, Kanade, Australije, Švedske, Danske i Nizozemske.

Po kvaliteti Sarajevski kiseljak se svrstava među najbolje prirodne mineralne vode u svijetu, a njegovu kvalitetu prepoznale su i nagradile brojne domaće i međunarodne institucije.

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak na tržištu se može naći u staklenoj ambalaži od 1 litre te u PET ambalaži od 0,5 i 1,5 litre.

Krajem 2002. godine Sarajevski kiseljak je započeo s proizvodnjom gaziranih napitaka pod robnom markom Sky koji se na tržištu može naći u tri okusa: cola, orange i lemon te nekoliko različitih pakiranja od kojih je najpopularnije ono u PET ambalaži od 2 litre.

Sarajevski kiseljak je na hrvatskom tržištu kontinuirano prisutan od kraja 2000., a brend sokova Sky od 2002. godine.

“Sky Cola je u 2010. godini na hrvatskom tržištu ostvarila udio od 10 posto te u toj kategoriji zauzima drugo mjesto, dok su citrusni okusi ostvarili udio od 6 posto“, ističu u Jamnici koja je generalni distributer i vlasnik sarajevskog proizvođača.