Certifikacijska kuća TÜV Croatia organizira seminar na temu certifikacije poljoprivrednih proizvoda prema normi GLOBALG.A.P.

Kao punopravni član EU i Republika Hrvatska će u potpunosti postati dio otvorenog međunarodnog tržišta roba. Ta pozicija daje šansu svim našim proizvođačima hrane, pa tako i poljoprivrednim proizvođačima, da svoje proizvode plasiraju na nova tržišta.

Mogućnosti su velike, no osim količina, to tržište je i vrlo zahtjevno kada su u pitanju standardi kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda. Proizvodi ne samo da moraju zadovoljiti svojim izgledom, oni moraju biti i proizvedeni sukladno zahtjevima međunarodnih normi.

GLOBALG.A.P. je međunarodno prihvaćena norma za certifikaciju poljoprivrednih proizvoda. Cilj njene primjene je ispunjenje zakonskih zahtjeva koji se odnose na poljoprivrednu proizvodnju i stvaranje proizvoda koji će moći ispuniti zahtjeve tržišta.

Certifikat prema normi GLOBAL.G.A.P. predstavlja putovnicu poljoprivrednih proizvoda bez kojeg je danas vrlo teško osigurati plasman roba na međunarodno tržište poljoprivrednih proizvoda.

Cilj seminara je da kroz pregled zahtjeva norme predoči sve postavljene zahtjeve norme te da se kroz timski rad radi na izradi dokumentacije koju propisuje ova norma. Želja organizatora je da nakon seminara polaznici steknu osnovna znanja te da ista mogu primijeniti u svojim tvrtkama s ciljem primjene i održavanja sustava prema normi GLOBALG.A.P.

Program seminara:
– Zašto primijeniti normu?
– Zašto provesti certifikaciju proizvoda/proizvodnje?
– Poveznica s drugim međunarodnim normama.
– Predstavljanje zahtjeva norme GLOBALG.A.P.
– Pregled i tumačenje kontrolnih točaka i kriterija prihvatljivosti za proizvođače voća, povrća te ratarskih kultura.
– Vježba – Provedba interne inspekcije proizvođača prema kontrolnoj listi.

Predavač:
Mirela Jambreković, dipl. ing. agr., ovlašteni GLOBALG.A.P inspektor i auditor za voće, povrće i ratarske kulture.

Datum i mjesto održavanja:
14. i 15. veljače 2013., TÜV Croatia d.o.o., Poslovni toranj “Zagrepčanka”, Savska cesta 41/VII kat, Zagreb.

Cijena seminara:
1.950,00 kn + PDV (cijena uključuje: skripte seminara, ručak, osvježenje u pauzama predavanja).

Potvrda o sudjelovanju:
Svim polaznicima seminara bit će dodijeljena potvrda o prisustvovanju koja može poslužiti kao osnova za daljnje usavršavanje u ovom području.

Prijava i način plaćanja:
Ispunjenu prijavnicu dostaviti organizatoru najkasnije sedam dana prije datuma početka seminara, putem faxa: +3851/3668-308 ili putem e-mail adresa: preloznjak@tuv-croatia.hr i tuv-croatia@tuv-croatia.hr.