Skupština HGK treći put dala povjerenje Luki Buriloviću

Luka Burilović došao je na čelno mjesto Komore 1. travnja 2014. godine, dok je drugi put za predsjednika izabran u siječnju 2018.

I u idućem četverogodišnjem razdoblju Luka Burilović bit će predsjednik Hrvatske gospodarske komore. Tako je odlučila Skupština HGK na 14. sjednici održanoj 4. listopada 2021. godine, na kojoj je 90 članova, u skladu s odredbama Poslovnika o radu Skupštine, tajno glasovalo između tri kandidata.

Aktualni predsjednik Luka Burilović pobijedio je u prvom krugu s ukupno 67 glasova, Dražen Oreščanin osvojio ih je 21, a Marin Lovrović jedan glas. Jedan listić bio je nevažeći.

“Hvala članovima Skupštine, redom uspješnim poduzetnicima, što su prepoznali moj program, a time i minuli rad, te mi treći put zaredom dali legitimitet da vodim Hrvatsku gospodarsku komoru. Pred nama je zahtjevno razdoblje za hrvatsko gospodarstvo u cjelini, koje će biti obilježeno nikad većim dostupnim sredstvima iz fondova EU, ulaskom u šengenski prostor te uvođenjem eura. Navedeno zahtjeva snažnu Komoru koja će u svakom trenutku moći sjesti, razgovarati s donosiocima odluka i utjecati na to da rade u korist poduzetnika i cijelog gospodarstva”, izjavio je Luka Burilović nakon izborne Skupštine.

Luka Burilović došao je na čelno mjesto Komore 1. travnja 2014. godine, dok je drugi put za predsjednika izabran u siječnju 2018. U svom se obraćanju Skupštini prilikom predstavljanja programa za treći uzastopni četverogodišnji mandat osvrnuo i na novi Zakon o HGK koji je u saborskoj proceduri. “Bez obzira na to što će novim Zakonom biti ukinuta obvezna članarina za više od 96 posto tvrtki, ja danas u tome vidim priliku. Sa svojim suradnicima sam u proteklom razdoblju pokazao da smo sposobni i spremni donositi i provoditi teške odluke i tako će biti i ubuduće. Znam sve o ovoj kući i kako ju provesti kroz proces koji je pred nama, a da mi pritom samostalnost i neovisnost Komore i dalje budu imperativ”, zaključio je Burilović.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakMjesec beba donosi atraktivne popuste i nagrade
Sljedeći članakProšli tjedan porastao iznos fiskaliziranih računa