Čips je tijekom 2019. godine bio najviše podložan prodaji kroz promocije, dok su kokice najmanje podložna kategorija prodaji kroz promocije te se uglavnom prodaju po redovnim cijenama.

Kategorija slanih grickalica uključuje čips (od krumpira), orašaste plodove, krekere, ekstrudirane proizvode (flips), perece, kokice te tortilja čips. Prema podacima koji se odnose na period od siječnja 2019. do prosinca 2019. prodaja ove kategorije zabilježila je rast vrijednosne prodaje od 7,0%, dok je količinska prodaja zabilježila rast od 0,6% u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupno je tijekom 2019. u kategoriji slanih grickalica promotivna prodaja ostvarila udio od 30%, što je za 1,3% više u usporedbi s godinom ranije. Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine 93,4% ukupne promotivne prodaje, dok posebna promotivna pakiranja čine tek preostalih 6,6%.

U odnosu na isti period prošle godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama ostvarila je porast od 13,6%, dok je prodaja promotivnih pakiranja zabilježila pad od 9,3%.

Prosječan popust na razini kategorije iznosio je 23,6%. Na temelju prikazanih podataka vidljivo je da je čips bio najviše podložan prodaji kroz promocije, dok su kokice najmanje podložna kategorija prodaji kroz promocije te se uglavnom prodaju po redovnim cijenama.