Spar Hrvatska kontinuirano podržava domaću poljoprivrednu proizvodnju i proširuje projekte kojima potiče razvoj malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Kao partner projekta “OPG Zlata vrijedan”, koji niz godina podržava male proizvođače Spar i ove godine daje dodatnu podršku hrvatskom poduzetništvu, objavljeno je iz trgovačkog lanca.

Spar supermarketi i Interspar hipermarketi trgovine su s najviše domaćih proizvoda, a od domaćih OPG-ova Spar otkupljuje voće i povrće, jaja, mlijeko i mliječne proizvode, proizvode od tijesta, meso peradi, maslinova ulja i brojne druge proizvode iz svih dijelova Hrvatske. Osim kroz plasman proizvoda na policama Spar i Interspar trgovina, Spar proizvođačima pruža podršku i kroz komunikacijsku platformu “Da, domaće je!” kojom se promovira domaće proizvođače i njihove proizvode.

“Kako bismo dodatno povećali vidljivost domaćeg voća i povrća u našim trgovinama osmislili smo i robnu marku ‘Vrtovi Hrvatske’ kroz koju nudimo više od 70 proizvoda od 40 malih domaćih proizvođača i OPG-ova. Dodatno, tijekom 2020., u pandemijskoj godini, s domaćim smo proizvođačima razvili čak 82 nova proizvoda koja se u Spar i Interspar trgovinama mogu naći pod vlastitim markama: SPAR, Vital, Premium, Natur Pur, Free From i S-BUDGET”, poručio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska.

Tijekom cijele korona godine Spar je nastojao biti što bolji partner hrvatskim proizvođačima. Više od 50 novih poljoprivrednih proizvođača i OPG-ova koji, zbog izvanredne situacije, nisu mogli prodavati svoje proizvode na tržnicama i hotelskim lancima, u Sparu su pronašli partnera, a njihovi proizvodi svoje mjesto na policama Spar supermarketa i Interspar hipermarketa.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!