Spomen na profesoricu Zlatu Bartl: Djelo koje i dalje živi

Uoči druge godišnjice smrti, Podravka i grad Koprivnica postigli su dogovor o zajedničkom čuvanju uspomene na prof. Zlatu Bartl kojoj je grad posvetio jedan trg, a Podravka spomen sobu u Upravnoj zgradi koja je ovih dana obogaćena profesoričinim priznanjima i osobnim predmetima, objavljeno je na internetskim stranicama koprivničke kompanije.

Posljednje srijede u srpnju 2008. godine prestalo je kucati srce profesorice Zlate Bartl. Veliko srce koje je godinama kucalo za Podravku i Koprivnicu.

Voditeljica Podravkinog tima koji je izumio Vegetu, otišla je tiho kao što je godinama i živjela, ostavivši iza sebe neizbrisivi trag u rastu i razvoju Podravke.

Profesorica Zlata Bartl koja je gotovo cijeli radni vijek i silnu stvaralačku energiju i znanje posvetila Podravki, zaslužna je ne samo za izum planetarno popularnog dodatka jelima Vegete, nego i za lansiranje prvih dehidratiziranih juha na ovdašnjem tržištu te posebice poticanje klime inventivnosti i kreativnosti među stručnjacima Podravke.

Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo iz 1987. godine.

Primila je i nagrade za životno djelo Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, a proglašena je i za počasnu građanku Koprivnice.

U narednih godinu dana u okviru Aleje zaslužnih građana koja će se urediti na novom dijelu gradskog groblja bit će podignuto spomen obilježje prof. Zlati Bartl.

Grad Koprivnica osigurat će prostor, a Podravka izradu spomen obilježja.

Na privremeno počivalište Zlate Bartl u obiteljskoj grobnici, koje je ovih dana uređeno u dogovoru s članovima obitelji, cvijeće će u petak ujutro položiti članovi Uprave Podravke i predstavnici grada Koprivnice.