Probij led, otkrij svoje prirodno ja! Ali zašto? Zašto se izložiti, pokazati ranjivost u današnjem svijetu koji kao da nikad nije bio manje tolerantan prema različitima? Zašto nam svi govore da iziđemo iz zone komfora; nije li komfor po definiciji dobra stvar? Zašto pokazati svoje pravo lice, svoje prirodno ja, ako nam je lagodnije i lakše prikazivati sliku koju drugi od nas očekuju? Kako zadovoljiti tu kontradiktornost svijeta i društva prema kojem moramo biti iskonski i svoji, ali trpjeti sankcije ako se odvažimo na prepustiti svome prirodnome ja? I što uopće sa svim tim ima voda Studena?

Upravo na ova teška, reklo bi se filozofska pitanja htjeli su u Studenoj odgovoriti svojom #PrirodnoJa kampanjom i to uz pomoć fascinantnih žena i muškaraca koje činjenica da žive po svojim pravilima nije učinila samoživima i sebičnima. Upravo suprotno, baš ih je moć da spoznaju i prihvate svoje pravo lice učinila nesebičnim ljudima. Uzorima.

“Prirodna izvorska voda Studena dobiva se iz prirodnog izvora te u boci ostaje upravo onakva kakva je i na izvoru: nepromijenjenog, svježeg i čistog okusa. To nam je poslužilo kao inspiracija za #PrirodnoJa kampanju, no nismo htjeli isticati samo proizvod nego i vrijednosti koje on zastupa, a na koje smo jednako ponosni. Upravo zato smo htjeli upoznati javnost s 20 ljudi koji pokazuju da je ako probiješ led samo nebo granica i koji su zbog toga vječna inspiracija”, kazao je Nikša Farac, brend menadžer Studene.

Marijana Jergović je #prirodnouporna inženjerka medicinske biokemije i majka troje djece koja svaki svoj slobodan trenutak provodi kao teta pričalica, čitajući priče djeci po bolnicama.
#Prirodnoosjetljiva Ana Kolar svoje frustracije, strahove i ožiljke od vršnjačkog zlostavljanja pretočila je u svoj blog koji joj služi kao terapija i koji čitaju i oni koju su ju povrijedili.
#Prirodnosretna Noemi Deanne Marcikić djevojčica je impozantnog imena i još impozantnijih postignuća u ritmičkoj gimnastici.
#Prirodnovelikodijete Dino Škamo vatrogasac je kojemu je za sva herojska djela zahvalnost spašenih dovoljna nagrada.
#Priroodnobeskompromisna Mariana Vidmar svoj je mladi život posvetila spašavanju i udomljavanju životinja u centru Key koji je sama osnovala.
#Prirodnoiskrena Viviana Zoković svoju je književnu karijeru započela zbirkom pjesama posvećenih bivšoj ljubavi s kojom mu zahvaljuje što ju nije volio.
#Prirodnoznatiželjan Denis Delogu koji je promjenom prehrane i načina života stavio pod kontrolu opaku auto-imunu bolest.
#Prirodnoavanturist Vitomir Maričić koji je u razgovoru s #Prirodnosanjarkom Idom Prester otkrio da mu je od svih osvojenih dubina i visina najdraža ekspedicija zapravo ona do otoka Jabuke na plastičnoj ružičastoj pedalini.

Studena je upravo ove priče uz još desetak jednako inspirativnih marljivo prikupljala u sklopu kampanje #PrirodnoJa te ih potom objavila u istoimenoj knjizi koja je predstavljena javnosti. Neki među nama, naročito oni specijalizirani za liniju manjeg otpora reći će da su Studena uzori previsoko postavili kriterije. I da, što ako nisam dovoljno pustolovan, dovoljno iskrena, znatiželjan, uporna? Ako nisam dovoljno gipka za gimnastičke figure ili dovoljno hrabar da ljude spašavam iz gorućih zgrada? Upravo suprotno, u tome i je ljepota #PrirodnoJa kampanje; nije zamisao oponašati tuđe #Prirodno ja, nego pronaći svoje. Jer u konačnici biti ono što jesi najbolji je odgovor.