Velikim svečanim otvorenjem, Zagreb je sinoć u Buzinu na adresi Avenija Većeslava Holjevca 62 dobio prvi shopping centar i park Supernova Zagreb.

Nakon Varaždina, Siska, Slavonskog Broda, Karlovca, Šibenika i Zadra, Supernova Zagreb tako je postala sedma članica ovoga lanca u Hrvatskoj. Svečanom otvorenju nazočili su predstavnici menadžmenta tvrtke na čelu s direktorom Supernove Paulom Merdzom i voditeljicom centra Ines Bakić Zubak, a svečanost su uveličali i veleposlanica Republike Austrije Andrea Ikić Böhm te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojemu je pripala čast da rezanjem torte proglasi zagrebački centar Supernova otvorenim.

Prilikom otvorenja, Supernova Zagreb je donirala 50.000 kuna stradalima s područja zahvaćenim poplavama te je ujedno, postavljanjem velike kutije u središtu centra, pokrenula humanitarnu akciju i pozvala sve posjetitelje da se odazovu prikupljanju sredstava onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

Tijekom večeri uručena je još jedna donacija i to Udruzi Hrabri telefon, koju je u ime Udruge preuzela predsjednica Hana Hrpka.

Program otvorenja vodila je Antonija Blaće, a glazbeni gosti su bile Ivana Kindl, Ivana Radovniković, Maja Vučić i Branka Delić, poznate pod imenom Four Ladies. Među ostalima, otvorenju su prisustvovale osobe iz javnog života, glumice Mila Elegović, Tamara Garbajs, Nada Abrus i Sandra Bagarić, voditeljica Vlatka Pokos, redatelj Miran Kurspahić, RTL-ove zvijezde Ana Mišćević i Antonija Stupar te glumci Petar Cvirn i Zoran Pribičević.

Zahvaljujući svojoj lokaciji Supernova Zagreb obuhvaća stanovnike grada Zagreba i Velike Gorice te svih okolnih mjesta, a lako dostupnom čini je i izravan pristup na autocestu A3. Po završetku službenog otvorenja gradonačelnik Bandić je otvorio križanje kod novog centra.

Supernova Zagreb također će imati izravan utjecaj i na razvoj lokalne zajednice otvaranjem oko 500 novih radnih mjesta, navodi se u priopćenju.