Svježe pečena, slasna i mirisna: zašto i vi trebate probati Pan-pek pincu!

Vjerujemo kako je razdoblje Uskrsa za mnoge od vas puno raznih obveza koje onemogućava pripremu domaće pince, a tu vam u pomoć može priskočiti Pan-pek

U Pan-peku potražite slasnu, mirisnu uskrsnu pincu koju samo za vas pečemo svakog dana na licu mjesta!
Od vjesnika proljeća naviše volimo Uskrs, a sasvim je jasno i zašto – fini blagdanski stol s brojnim delicijama od kojih se najviše ističe ona, kraljica blagdanskog stola, uskrsna pinca.

Tradicionalno se priprema u svim dijelovima Hrvatske, poznata je pod različitim imenima, uskrsna pogača, sirnica, pinca, a ovaj slatki kruh karakterizira specifičan rez škarama na vrhu.

Pretpostavlja se kako je pinca prvi put rađena u Mletačkoj republici, kada su kolači i slastice još bili rezervirani za više slojeve društva ili samo za posebne prigode i blagdane, kakav je Uskrs.

Pinca se kroz povijest radila od bijelog brašna, jaja, šećera, mlijeka i masti, a za dodatni okus stavljale su se grožđice, ribana korica limuna ili naranče i rum. Naravno, za završni izgled pince, koju svi znamo i volimo, potrebno ju je zarezati škarama te posuti granuliranim šećerom. Iako izgledom i sastojcima pinca djeluje kao relativno jednostavan kolač, njezina priprema zahtijeva nešto više truda, vremena i strpljenja, jednako kao i kvalitetan, iskušan recept.

Vjerujemo kako je razdoblje Uskrsa za mnoge od vas puno raznih obveza koje onemogućava pripremu domaće pince, a tu vam u pomoć može priskočiti Pan-pek. Naše pince ne samo da su već godinama omiljeni izbor brojnih obitelji, već ih od ove godine, u odabranim Pan-pek pekarnicama pečemo svježe, više puta dnevno. Ne stignete ju ispeći sami, a ipak želite uživati u svježe pripremljenoj, ukusnoj pinci? Nema problema, svratite u Pan-pek i kupite tek pečenu, mirisnu pincu od 100 grama zlatno žute boje s karakterističnim rezom i granuliranim šećerom za najljepši, najslasniji doživljaj omiljene uskrsne pogače.

A uz ovu jedinstvenu pincu, u Pan-peku vas čeka i pakirana pinca od 270 grama s grožđicama, produljene trajnosti, koja je odličan izbor ako ste ljubitelj sušenog voća u kolačima ili želite razveseliti svoje bližnje najboljim uskrsnim desertom.
I naravno, ne morate čekati Uskrs kako biste uživali u najboljim pincama s potpisom Pan-peka!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPotrošnja u Hrvatskoj u studenome porasla 1 posto
Sljedeći članakProšli tjedan u trgovini na malo te ugostiteljstvu i turizmu izdano 24,2 mln računa