TDR ima novog predsjednika Uprave

Tijekom integracije dviju kompanija BAT će istražiti nove mogućnosti za proizvodnju cigareta u Kanfanaru i u Hrvatskim duhanima.

Ram AddankiBritish American Tobacco (BAT) priveo je završetku svoju prethodno objavljenu kupnju TDR-a, zajedno s ostalim duhanskim i maloprodajnim poslovanjem, od Adris Grupe d.d. British American Tobacco (BAT) tako je postao vlasnik TDR-a, Istragrafike, Hrvatskih duhana i Adiste te maloprodajnih lanaca iNovine i Opresa.

Ovom akvizicijom objedinjuje se najbolje u objema kompanijama – TDR-ova hrvatska baština i lokalno znanje s BAT-ovim međunarodnim stručnim iskustvom i brandovima – čime nastaje čvrsta osnova za daljnji rast i razvoj kompanije. Tijekom integracije dviju kompanija BAT će istražiti nove mogućnosti za proizvodnju cigareta u Kanfanaru i u Hrvatskim duhanima.

Zajedno s TDR-om, BAT postaje jedan od većih poslodavaca u Hrvatskoj, izravno zapošljavajući 2450 ljudi. Novi predsjednik Uprave TDR-a u Hrvatskoj je Ram Addanki. Njegov prethodnik Mato Zadro preuzima važnu ulogu u novoj organizaciji kao član Uprave zadužen za integraciju i strategiju.

“Ovo je povijesni trenutak i za TDR i za BAT kao dvije vodeće kompanije u duhanskoj industriji, koje su se, svaka sa svojom bogatom tradicijom i dugom privrženošću kvaliteti i izvrsnosti, sada spojile. BAT visoko cijeni TDR-ov integrirani poslovni model koji uključuje otkup i preradu duhana, proizvodnju cigareta, pakiranje, distribuciju i maloprodaju. Tvornica u Kanfanaru u skladu je s najvišim svjetskim standardima, stoga smo vrlo uzbuđeni što Kanfanar postaje dio naše europske proizvodnje”, istaknuo je novi predsjednik Uprave TDR-a Ram Addanki.

BAT je odlučan nastaviti TDR-ovu vrijednu tradiciju doprinosa gospodarskom rastu u Hrvatskoj. To konkretno znači da se BAT obvezuje očuvati radna mjesta, postojeća prava zaposlenika ostaju nepromijenjena, a otvaraju se i nove prilike za visokomotivirane i kompetentne zaposlenike.

TDR nastavlja poslovati pod istim imenom, integriran u BAT-ovu organizaciju. Tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije činit će novi klaster sa sjedištem u Hrvatskoj, dok će TDR-ovo poslovanje na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova biti integrirano u BAT-ov postojeći klaster Srednje Europe sa sjedištem u Češkoj.

Osnovan davne 1902. godine, BAT je danas vodeća multinacionalna duhanska kompanija u svijetu. S više od 200 vlastitih brandova prisutan je na gotovo svim tržištima svijeta, na kojima izravno zapošljava oko 58.000 ljudi.

U 2014. godini BAT je prodao 667 milijardi cigareta, proizvedenih u 44 tvornice u 41 zemlje diljem svijeta.

BAT je danas u vlasništvu gotovo 120.000 dioničara, a surađuje s više od 100.000 kooperanata, proizvođača duhana. Prva je duhanska kompanija uključena u Dow Jones indeks održivog poslovanja, čiji je sastavni dio još od 2002. godine

U 2014. BAT je ostvario ukupni prihod od 42,5 milijardi funti, od čega je gotovo 30 milijardi uplaćeno u državne proračune diljem svijeta, dok je operativna dobit kompanije iznosila 4,5 milijardi funti.

U protekle tri godine BAT je investirao više od 480 milijuna funti u razvoj i istraživanje, a samo prošle godine izdvojio je 13,9 milijuna funti u dobrotvorne svrhe i donacije.

Prethodni članakTrošarine smanjile potrošnju cigareta u BiH
Sljedeći članakMars nastavlja s dobrotvornom akcijom “Pomozimo da njihove posude ne bubu prazne”