Trgovački i zabavni centar Lumini u Varaždinu

lumini-centar-ftdCentar Lumini biti će prvi regionalni trgovački centar treće generacije čije je otvaranje planirano u proljeće 2011. godine

Shopping centar Lumini bit će izgrađen na glavnom, južnom ulazu u grad Varaždin iz smjera Zagreba, na području poduzetničke zone Kneginec. Radi se o lokaciji kojoj izravno gravitira oko 400,000 hrvatskih građana te je lako i brzo dostupna i iz susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske.

Investitor, Norveška grupacija Verdispar je otkupio čak 102,000 m2 zemljišta na kojem će nastati projekt sa 33,000 m2 prodajne površine, s mogućnošću širenja u budućnosti. Trgovački i zabavni centar Lumini imati će jednu etažu što će posjetiteljima i trgovcima omogućiti bolju komunikaciju i vidljivost. Sam parking  trgovačkog centra imati će 1,360 parking mjesta koja će biti dostupna sa čak četiri ulaza, odnosno izlaza, što će stanovnicima Varaždina, Čakovca, Koprivnice i ostalih naselja omogućiti brzu dostupnost i laku prometnu komunikaciju.

Unutar trgovačkog centra bit će više od osamdeset prodajnih jedinica te Cinestar multipleks sa šest kino dvorana i hipermarket na 4,940 m2. Centar će posjetiteljima nuditi veliki izbor modnih brandova, igraonicu za djecu, restorane i razne kafiće te će uz dobar shopping pružiti i puno zabave.

Uz norveškog investitora na projektu shopping centra Lumini rade i stručnjaci iz renomirane britanske arhitektonske kuće Chapman Taylor koji su razvili koncept projekta, Studio XXL kao glavni projektant te Colliers International kao ekskluzivni zastupnik za iznajmljivanje. Glavni izvođač radova je Zagorje Tehnobeton, jedno od najznačajnijih građevinskih poduzeća na području Hrvatske.

Brand koncept razvila je konzultantska tvrtka Sinergie u suradnji s tvrtkom Interbrand, Zintzmeyer & Lux, a daljnji marketinški razvoj i stvaranje prate agencije Bruketa&Žinić te Pragma komunikacije.

O VERDISPARU
Verdispar je norveška financijska grupacija koja je na prostorima Hrvatske i Regije pokrenula investicijski ciklus ulaganja u nekretnine. Verdispar International osnovan je u Zagrebu 2007. godine  s mandatom širenja poslovnih aktivnosti u jugoistočnoj Europi Danas je među 10 najvećih investitora na hrvatskom tržištu nekretnina.  Razvija stabilne, dugoročne projekte, visoke kvalitete, kreativnog dizajna i koncepta, humane arhitekture, uz primjenu naprednih  tehnoloških rješenja. Posebna skrb je na očuvanju okoliša, a sve u okviru šire socijalne odgovornosti.  Strateško opredjeljenje Verdispara da stalno unapređuje svoje poslovne procese i kvalitetu poslovanja potvrđeno je razvojem integriranog sustava upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša prema zahtjevima normi ISO 9001 i ISO 14001. Verdispar International je jedan od su-osnivača grupe Savjeta za zelenu gradnju Hrvatske (GBC –Green Building Council of  Croatia). Tvrtka je na taj način iskazala jasnu predanost razvoju tržišta zelene gradnje, održivosti i ekološkom razvoju.
Prethodni članakIz trgovine na burzi završilo 45.000 ljudi
Sljedeći članakSplitski SMS: radnicima 14 otkaza