VijestiSvijetU BiH od danas skuplje cigarete

U BiH od danas skuplje cigarete

U BiH se od danas povećava posebna trošarina na cigarete s 0,30 na 0,45 KM po kutiji, a minimalna trošarina iznosit će 1,08 KM.

cigarete-cijene-marlboro-midiOvo je definirano novom Odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine na cigarete, koju je ranije usvojio Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIOBiH).

Tom odlukom je definirano da će se od 1. siječnja 2011. na cigarete plaćati proporcionalna trošarina po stopi od 42 posto na osnovicu utvrđenu u skladu sa Zakonom o trošarinama i posebna trošarina u iznosu od 22,50 KM za 1.000 komada, odnosno 0,45 KM za pakiranje od 20 komada.

Ukoliko je ukupna trošarina na cigarete (proporcionalna + posebna), koja je obračunata po gore navedenim stopama, a u skladu s Odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine na cigarete, manja od minimalne trošarine, plaća se minimalna trošarina u iznosu od 1,08 KM po kutiji cigareta za pakiranje od 20 komada.

Za pakiranja različita od pakiranja od 20 komada trošarina se plaća srazmjerno broju komada u pakiranju.

Ova odluka predstavlja nastavak usklađivanja sa sadašnjom razinom minimalne trošarine u EU, podsjećaju iz UIOBiH. (SEEbiz)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...