Vegeta pomaže školama diljem Hrvatske da urede kuhinje i blagovaonice

Od svakog prodanog Vegeta plavog pakiranja u razdoblju od 15. veljače do 15. ožujka odvojit će se 0,10 eura za ovu donaciju

Kako bi svaki mališan dobio priliku uživati u toplom i zdravom školskom obroku, Vegeta će trima školama u Hrvatskoj novčanim donacijama pomoći u uređenju ili renoviranju njihovih kuhinja ili blagovaonica. Važno je napomenuti i kako svaka škola koja se prijavi dobiva vrijedan poklon, paket i brošuru sa savjetima i receptima o namirnicama te prehrani djece školske dobi.

Kako se škole prijavljuju?
Prijave se podnose od 15. veljače do 15. ožujka godine isključivo na internetskoj stranici www.doniramo.vegeta.hr, a moraju sadržavati sljedeće:

• Video u trajanju do maksimalno dvije minute u kojem će škole pokazati potrebu za renoviranjem, odnosno opremanjem školskih kuhinja ili blagovaonica
• Tekst do maksimalno 1.000 znakova u kojem se navodi na što bi utrošile dobivena sredstva
• Podatak o postotku učenika koji redovito konzumiraju obrok pripremljen u školskoj kuhinji
• Podatke o školi: naziv i adresu škole te kontakt zaposlenika ili zaposlenice, odnosno odgovorne osobe za prijavu te kontakt broj telefona

Nakon predselekcije, u kojoj će Vegeta provjeriti zadovoljavaju li prijave sve navedene kriterije, škole koje su ispravno dostavile sve traženo ulaze u sljedeći krug glasanja:

• U prvom dijelu, od četvrtka 16. ožujka do nedjelje 19. ožujka, Podravkin tim stručnjaka će, na temelju navedenih kriterija, odabrati 10 škola koje ulaze u uži izbor za pobjednika.

• U drugom dijelu, od ponedjeljka 20. ožujka do četvrtka 30. ožujka, na internetskoj stranici www.doniramo.vegeta.hr svatko tko želi ima priliku dati svoj glas jednoj od 10 odabranih škola. Trima školama s najviše glasova na kraju će biti dodijeljena novčana sredstva, podijeljena u tri jednaka dijela.

Kupovinom Vegete svatko od nas sudjeluje u donaciji na dva načina
Kupovinom Vegeta plavog pakiranja od 15. veljače do 15. ožujka osiguravate da se od svakog prodanog komada odvoji 0,10 eura za akciju “Doniramo i školske kuhinje renoviramo” Osim toga, od 20. ožujka do 30. ožujka svojim glasom na stranici www.doniramo.vegeta.hr možete pomoći odabranoj školi da dođe korak bliže ovoj vrijednoj donaciji.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakVlada: Aplikacija “Kretanje cijena” dostupna građanima
Sljedeći članakGrađani EU o problemu rasipanja hrane