Veliki investicijski zamah u osječkoj Karolini

karolina-ulaz-u-tvornicuU osječkoj Karolini u tijeku je veliki investicijski zamah.

Prema ranije najavljenom planu u ovoj će godini u nove tehnologije, nabavku i instaliranje nove opreme te popratne radove biti uloženo ukupno 1,5 milijuna eura, odnosno oko 11,5 milijuna kuna.

Prema riječima Alena Varenine, direktora Karoline, dio investicija u proteklih pola godine je već završen, a ovih dana postavljeni su novi silosi za brašno vrijednosti 300 tisuća eura.

Krajem kolovoza u rad će biti puštena nova pakerica koja je nabavljena između ostalog i zbog proizvoda kojima će Karolina izaći na tržište Saudijske Arabije, gdje je Kraš, u čijem je sustavu Karolina od proljeća 2011., tržišni lider u prodaji vafla.

U rujnu će biti završeni i radovi na sustavu za prihvat, skladištenje i transport šećera. Voditeljica proizvodnje i održavanja u Karolini Vesna Tokić-Mikulić, kaže kako će najnovija investicija u četiri nova silosa za skladištenje i distribuciju brašna, svaki kapaciteta po 33 tone, značajno olakšati i racionalizirati proizvodnju.

Potvrdio je to i Igor Pavičić, voditelj održavanja i investicija istaknuvši da se sada silosi pune brašnom automatski izravno iz kamiona, čime se smanjuju troškovi, s obzirom na to da više nema potrebe za uporabom vreća.

Što se tiče proizvodnih i prodajnih rezultata u Karolini su i više nego zadovoljni. U prvih šest mjeseci u toj su tvrtki proizveli i prodali 3.750 tona svih proizvoda, što predstavlja blagi rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

“Budući da imamo veliku sezonalnost u prodaji, gdje nam je drugi dio godine ‘jači’, ovi rezultati ulijevaju optimizam da ćemo ovu godinu zaokružiti s prodajom od 8.500 tona proizvoda i značajnom dobiti. Naime, 2014. godine imali smo rekordnu proizvodnju i prodaju u proteklih 15 godina, a ove očekujemo novi rast”, kazao je Varenina. (glas-slavonije.hr)

Prethodni članakNa petoj dražbi nije prodana niti jedna nekretnina Purisa
Sljedeći članakPromet industrije u svibnju povećan 1,6 posto