Vina Laguna ostvarila su još jedan veliki međunarodni uspjeh na svjetskom vinskom natjecanju Korea Wine Challenge 2015. na kojem su osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

vina lagunaMeđu 705 vina iz 20 zemalja svijeta na međunarodnom natjecanju u Koreji, stručni žiri oduševilo je crno vino Vina Laguna Festigia Castello 2012. koje se okitilo zlatnom medaljom, dok je Vina Laguna Festigia Riserva Malvazija Vižinada 2013. osvojilo srebrnu medalju.

Vina Laguna Festigia Castello ovime nastavlja sjajan niz nagrada na brojnim natjecanjima diljem svijeta.

Ovo vrhunsko i nagrađivano vino mješavina je sorti Merlot i Syrah, a rezultat harmoničnog sjedinjenja ovih dviju sorti su izražene arome na miješano bobičasto voće, note papra i hrasta, te svilenkast okus i trajnost arome.

Ljubitelji Castella poslužuju ga uz jela iz govedine, poput carpaccia i tartar bifteka te zajedno s najfinijim istarskim tartufima.

Vina Laguna Malvazija Festigia Riserva Vižinada 2013. ove je godine već nagrađeno zlatom na najvećem svjetskom vinskom natjecanju Mundus Vini 2015 u Njemačkoj. To je vrhunsko suho bijelo vino kristalno čiste zelenkasto-žute boje, karakteristične cvjetno-voćne arome na agrume, tropsko voće, koštičavo voće i bagremov med.

U ustima je uglađeno, svježe i puno, trajnijeg voćnog okusa, kompleksno i elegantno. Poslužuje se uz predjela od tjestenine ili rižote, predjela s tartufima, uz jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.

Nove svjetske medalje za Vina Laguna nastavak su sjajnih rezultata koje i crna i bijela Vina Laguna postižu na brojnim domaćim i svjetskim ocjenjivanjima vina. Za ove vrhunske rezultate zaslužan je mladi tim enologa Vina Laguna na čelu s glavnim enologom Milanom Budinskim koji ulaže značajne napore u kontinuirano unaprjeđenje kvalitete Vina Laguna, što je prepoznala svjetska vinska publika.