Vinarija Galić investira 54 milijuna kuna

Vlasnik vinarije Josip Galić istaknuo je kako ona ostaje boutique vinarija te će pratit sve trendove i proizvoditi kvalitetna vina, a ne orijentirati se na masovnu proizvodnju

U Kutjevu je u petak predstavljena nova investicija u vinariju Galić vrijedna 54 milijuna kuna kojom će joj se kapacitet povećati za trećinu, priopćili su iz te vinarije. Od 54 milijuna kuna, 35 milijuna uloženo je zgradu, a 19 u opremu. Vlasnik vinarije Josip Galić istaknuo je kako ona ostaje boutique vinarija te će pratit sve trendove i proizvoditi kvalitetna vina, a ne orijentirati se na masovnu proizvodnju.

“Iako se naša vinarija može smatrati čudom moderne tehnologije i ima opremu na kojoj bi pozavidjeli i svjetski poznati vinari, mi u Kutjevu ovim tek počinjemo graditi priču. Krajnji cilj nam je razvoj cijeloga kraja, želimo od Slavonije stvoriti hrvatsku Toscanu, jer ona to opravdano zaslužuje”, kaže Galić.

Predsjednik Uprave Galić vina Andrej Markulin istaknuo je da ta vinarija ove godine slavi 10 godina poslovanja, te da dugoročno želi intenzivirati proizvodnju “ozbiljnih” vina.

“S novom tehnologijom i opremom imamo baš sve uvjete da taj cilj vrlo brzo postignemo”, istaknuo je.

Vinarija je počela sa sedam hektara vinograda i 30 tisuća boca vina. Danas ima 55 svojih hektara, a dio grožđa otkupljuje od lokalnih vinogradara.

Kapacitet nove vinarije je 630 tisuća boca, a plan im je godišnja proizvodnja od 330 tisuća litara.

Osim proizvodnje vina te uzgoja vinove loze, u Galiću su ove godine pokrenuli nasade kestena i borovnica, u koje su uložili dodatnih 8,5 milijuna kuna. (Hina)

Prethodni članakŠvedska 12. najveći strani investitor u Hrvatsku
Sljedeći članakOdržana kulinarska radionica s potpisom Jamieja Olivera