Vinkovačka tvrtka Pekar već se 30 godina bavi proizvodnjom svježih i zamrznutih pekarskih i slastičarskih proizvoda. U raznovrsnom asortimanu posebno se ističu somuni, slanci, slani ili slatki bureci, hambi peciva i krušne mrvice.

Na sajmu Adriatic Gastro Show u Splitu je predstavljena obogaćena ponuda za 2020. godinu koja uključuje somun tartarugu i razne nove okuse somuna od 80 grama: sa zelenim ili crnim maslinama, BBQ i somun s povrćem i sjemenkama.

Tvrtka Pekar d.o.o. nakon tridesetogodišnjeg iskustva u proizvodnji veliki naglasak stavlja na trendove, kvalitetu i izvrsnost tako da su gotovo svi proizvodi označeni s Clean Label oznakom (ne sadrže e-brojeve), a Halal certifikat koji jamči kvalitetu, zdravstvenu ispravnost i jasno porijeklo sastojaka posjeduju svi proizvodi. Također burek, krušne mrvice i gotovo svi somuni ne sadrže palmino ulje, a sama tvrtka PEKAR d.o.o. posjeduje i IFS certifikat.

Svi proizvodi mogu se probati na Pekarovom štandu na Adriatic Gastro Showu u Splitu koji se održava od 5. do 8. veljače ili na Promohotel sajmu u Poreču od 12. do 15. veljače.