Viro ipak neće u prodaju

Viro tvornica šećera najvjerojatnije ipak neće ići u prodaju. Nakon informacija koje je u javnost pustila Uprava u srpnju da je nekoliko jakih igrača zainteresirano za preuzimanje Vira te da su napravili dubinsku analizu tvrtke, nastupilo je zatišje.

Prema informacijama koje je dobio Lider iz dobro upućenog izvora, razlog zatišju je taj što Viro ipak neće ići u prodaju. Kako tvrdi izvor, među vlasnicima i Upravom kompanije postoji nesuglasje treba li ići na prodaju ili ne.

Najveći dioničar Marinko Zadro, koji preko svoje kompanije EOS-Z i osobno ima dionički udio od 43 posto, izraziti je protivnik ideje o prodaji.

Za razliku od njega, njegov sin Željko Zadro, predsjednik Uprave tvrtke, zalaže se za prodaju, a drugi je najveći pojedinačni dioničar Dražen Robić, koji ima 30 posto dioničkog udjela, neodlučan.

Zbog zauzimanja za prodaju mlađi je Zadro početkom srpnja boravio u Njemačkoj razgovarajući o tome s vlasnikom jedne tamošnje šećerane, ali Zadro senior ostao je, kaže izvor, tvrd. Nije isključena mogućnost da bi Marinko Zadro pristao na prodaju 25 posto dionica, ali protiv toga je da se pristane na sljedeću javnu ponudu kupnje dionica u udjelu kojim bi taj kupac postao većinski vlasnik. (Lider)

Prethodni članakKarolina razmatra mogućnosti izlaska na tržište Saudijske Arabije
Sljedeći članakTisak i Štrumpfovi nagrađuju vjernost kupaca