Visa i Thunes šire doseg Visa Directa na 1,5 milijardi digitalnih novčanika

Partnerstvo omogućuje prekogranično slanje sredstva u digitalne novčanike malih i srednjih poduzeća i potrošača

Visa pokrenula je partnerstvo s Thunesom kako bi pojedincima i malim tvrtkama pomogla u međunarodnom prijenosu novca do 78 pružatelja digitalnih novčanika, dosežući 1,5 milijardi mobilnih novčanika u 44 zemalja i teritorija. Ovo partnerstvo proširuje doseg Visa Directa na gotovo 7 milijardi krajnjih točaka, uključujući više od 3 milijarde kartica, više od 2 milijardi računa i 1,5 milijardi digitalnih novčanika.

Za pojedince koji na tržištima u razvoju nemaju pristup bankovnim uslugama, mobilni novčanici postaju sve popularniji kao prva ulazna točka u financijski sustav. Potrošači ne moraju imati karticu ili račun za uplatu ili primanje sredstava izravno u svoj digitalni novčanik, te im se tako otvara potencijal za veću financijsku uključenost i omogućuje pristup financijskim proizvodima koji značajno utječu na njihov život i rad.

“Od poljoprivrednika u Bangladešu do mladog stručnjaka u Londonu koji želi poslati novac obitelji u inozemstvo, Visa nastoji stvoriti više mogućnosti za sudjelovanje pojedinaca i malih i srednjih poduzeća u globalnom gospodarstvu”, rekao je Ruben Salazar Genovez, globalni voditelj Visa Directa. “Oduševljeni smo što surađujemo s Thunesom i pomažemo omogućiti diljem svijeta brz i jednostavan pristup financijskom sustavu većem broju klijenata koji mogu koristiti digitalne novčanike kao svoj primarni financijski instrument.”

Kroz ovu suradnju, Thunesova B2B platforma za plaćanje povezat će se s Visa Directom, dodajući mogućnost prekograničnog slanja sredstava prema 78 pružatelja mobilnih novčanika koji su već integrirani s Thunesom. Kroz jednostavnu integraciju Visa Directa, financijske institucije, vlade, neobanke i operateri prijenosa novca moći će koristiti novu funkcionalnost kako bi potrošačima i malim poduzećima omogućili slanje sredstava diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike, gdje novčanici mogu biti jedini izbor načina plaćanja.
“Oduševljeni smo što od svih tvrtki za plaćanje, Visa, globalni lider u plaćanjima, surađuje s Thunesom”, rekao je Peter De Caluwe, izvršni direktor Thunesa. “Kroz kombiniranu snagu Vise i Thunesove platne infrastrukture, ova suradnja ima potencijal pomoći u razvoju nove globalne ere za svima dostupna globalna plaćanja.”

Uz dodatnih 1,5 milijardi mobilnih novčanika svom dosegu, Visa Direct sada pomaže u pružanju pristupa do gotovo 7 milijardi kartica, računa i digitalnih novčanika zajedno, u više od 190 zemalja, podržavajući 160 valuta, povezujući se na 16 mreža temeljenih na karticama, 66 domaćih ACH obrada plaćanja, 11 mreža za plaćanje u stvarnom vremenu (RTP) i 5 payment gateway servisa. 

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakBorzan: U Europskoj uniji 10 posto hrane završi u smeću
Sljedeći članakSvako četvrto vino prodaje se na promociji