Timu agencije Brigada odnedavno se pridružila nagrađivana produkt dizajnerica Vlatka Leskovar. Vlatka je magistrirala industrijski dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a do sada se bavila produkt i grafičkim dizajnom te uređenjem interijera, s posebnim afinitetom prema dizajnu koji motivira na nova iskustva, učenje i aktivnost osobe kao korisnika.

Tako se još kao studentica u stručnoj javnosti istaknula konceptom (De)materijalizirana uspomena: Mlinci.

Riječ je o valjku za mlince koji je dizajniran kao poluproizvod, a svoj puni smisao ostvaruje kada se osoba koja ga poklanja kao suvenir aktivno uključi u prenošenje osobnih iskustava i naučenih vještina kao cjelovitog turističkog doživljaja.

S navedenim je konceptom sudjelovala na projektu Hungry designers u okviru platforme Design tourism Hrvatskog dizajnerskog društva. Isti je rad selektirao i žiri Ghost projekta na međunarodnom natječaju za izložbu Društvene inovacije na posljednjem Mikser festivalu u Beogradu.

Leskovar je osvojila i prvu nagradu u kategoriji za mladog dizajnera s kolekcijom namještaja GEMMA na natječaju Kvrga Era Grupe.

“Vlatka je značajno pojačala naš produkt dizajn tim. Bitno nam je potpuno promišljati prostorne koncepte, a dizajn namještaja i ostalih elemenata koji se smještaju u arhitektonski projektiran prostor ključan su dio tog procesa. Svaki jedinstven prostor osim jedinstvene arhitekture zaslužuje i jedinstven namještaj, rasvjetu i ostale dodatke”, rekao je kreativni direktor Brigade Damjan Geber.

Uz rad na specifičnim projektima, Brigada će se sada moći više posvetiti dizajnu namještaja i ostalih komplementarnih proizvoda kao jednome od ključnih segmenata razvoja agencije u 2015. godini.

Brigada je dio grupe agencija Bruketa&Žinić OM, a specijalizirana je za prostorne koncepte, produkt dizajn i arhitekturu. Spajanjem znanja iz područja arhitekture, dizajna i marketinga Brigada je do sada realizirala niz učinkovitih prodajnih, poslovnih i izložbenih prostora za koje je osvojila i dvije prestižne Red Dot nagrade.