Voćni namazi – Obiteljski tradicionalisti i apatični nihilisti

Mladi u dobi od 20 do 29 godina i oni najstariji u dobi od 60 do 64 godine najfrekventnije konzumiraju voćne namaze – oni su veliki korisnici koji konzumiraju voćne namaze više puta tjedno. Po svom životnom stilu veliki korisnici kategorije najvećim su dijelom umjereni obiteljski ljudi. Iznad prosjeka su obiteljski tradicionalisti i apatični nihilisti.

U okviru BRANDpuls istraživanja Hrvatska prate se marketinški pokazatelji uspjeha za kategoriju voćnih namaza te brendove unutar nje. Ovi marketinški pokazatelji važni su nam za uspješno vođenje brenda i rano uočavanje mogućih problema i prilika. Podaci korišteni u analizi koja slijedi prikupljeni su u prvoj polovici 2021. godine na području Hrvatske.

Voćne namaze konzumira više od polovice populacije Hrvatske u dobi od 16 do 64 godine, ali u posljednjih pet godina konzumacija kategorije praktički stagnira. Nekoliko puta tjedno voćne namaze konzumira 8% potrošača, dok je 18% onih koji ih jedu nekoliko puta mjesečno. Najviše je onih koji si voćne namaze priušte jednom mjesečno ili rjeđe.

VELIKI KORISNICI
Mladi u dobi od 20 do 29 godina i oni najstariji u dobi od 60 do 64 godine najfrekventnije konzumiraju voćne namaze – oni su veliki korisnici (heavy users) koji konzumiraju voćne namaze više puta tjedno.

Veliki korisnici voćnih namaza češće dolaze iz manjih sredina. Skloni su voditi smireniji način života, boraviti više u kući i prirodi. Vole kuhati, pripremati obroke i isprobavati nove prehrambene proizvode. Ne hrane se uvijek zdravo. Stavljaju naglasak na obitelj te im je vrijeme provedeno u obiteljskom okruženju visoko na listi prioriteta.

Po svom životnom stilu veliki korisnici kategorije najvećim su dijelom umjereni obiteljski ljudi. Iznad prosjeka su obiteljski tradicionalisti i apatični nihilisti.

Golemoj većini velikih korisnika iznimno je bitno koju marku voćnog namaza konzumiraju. Najpopularniji brend među velikim korisnicima su Podravka voćni namazi. Drugi brend je K Plus s 29% potrošača, a treći je Dida Boža s 23% potrošača.

Prethodni članakProgrami vjernosti – Omni generacijski pristup
Sljedeći članakVina Belje osvojila šampionsku titulu i šest medalja