U kategoriji vode tijekom zadnjeg godišnjeg razdoblja (svibanj 2018. – travanj 2019.) ukupno je 12% vrijednosne prodaje došlo od proizvoda na cjenovnim akcijama ili specijalnih pakiranja.

Kategorija voda uključuje sve vrste gaziranih i negaziranih mineralnih voda koje mogu biti bez okusa i s dodanim okusima. Prodaja vode u razdoblju od svibnja 2018. do travnja 2019. godine u odnosu na prethodnih 12 mjeseci količinski je smanjena za 2%, a vrijednosno je opala za 1%. U kategoriji vode tijekom zadnjeg godišnjeg razdoblja ukupno je 12% vrijednosne prodaje došlo od proizvoda na cjenovnim akcijama ili specijalnih pakiranja.

Udio promotivne prodaje najviši je u segmentu gazirane vode s okusom, a najmanji kod negazirane vode bez okusa. Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, promotivna pakiranja imaju određenu važnost samo kod segmenta gazirane vode bez okusa gdje nose 14% vrijednosne prodaje u razdoblju od svibnja 2018. do travnja 2019., dok je godinu ranije udio i u tom segmentu bio nizak, samo 1%. Dubina popusta na razini kategorije iznosi 19%.