U zagrebačkom hotelu Aristos održana je osma dodjela Nagrada za najbolje poduzetnice koju dodjeljuje mreža poslovnih žena Women in Adria. Pobjede su odnijele Ivana Bojčić u kategoriji mikro poduzetnice – vlasnica tvrtke BoLingo, Petra Čikara Mikić, vlasnica obrta Čikara, u kategoriji nasljednica godine i Ivana Škrlec, vlasnica tvrtke Altera, u kategoriji perspektivna poduzetnica godine. Pobjednicama su čestitali i zastupnici Europskog parlamenta Predrag Matić i Sunčana Glavak.

Nagrade je otvorila Ivana Matić osnivačica Women in Adria i istaknula da poduzetnice svojim poslovnim i privatnim pričama predstavljaju najbolju promociju ženskog poduzetništva i pokazuju koliko je truda potrebno ulagati da bi se poduzeće osnovalo i održalo. Istaknula je razliku poduzetnica i korporativnih žena i rekla: “Poduzetnice i korporativne žene, iako ih se često poistovjećuje, nisu isto. Danas su odjednom svi poduzetnici pa tako imamo i gospodarstvenike, privatne poduzetnike, privatnike… Ovim nagradama želimo istaknuti utjecaj ženskog poduzetništva na gospodarski i demografski rast, te istaknuti važnost podrške poduzetnicama početnicama s malom djecom.”

Pobjednicama se obratio i predsjednik žirija Ognjen Bagatin, vlasnik medijske platforme Poduzetnik i poliklinike Sinteza te suosnivač poliklinike Bagatin i Green Future konferencije, i rekao: “Drago mi je da ćemo čuti tri predivne priče koje će nas inspirirati. Najvažnije je u životu pa tako i u poduzetništvu znati cilj onoga što radimo. Ove pobjednice imale su viziju, hrabrost i upornost i zato i jesu pobjednice. Svaki lider zna da ako nema svrhu, nitko ga neće pratiti na putu uspjehu.”

Čestitkama se video porukom pridružio i zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Matić: “Manifestacije poput ove, gdje se nagrađuju dostignuća žena poduzetnica, od velike su važnosti za sveobuhvatnu borbu za rodnu ravnopravnost. Ovakve nagrade pomažu osvijestiti društvo o važnosti žena na vodećim pozicijama i zajedničkom cilju poboljšanju položaja žena u Hrvatskom društvu”.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak obratila se publici i rekla: “Vi ste te koje moraju podupirati jedna drugu. Žene čine 52% stanovništva i zamislite tu buku koja bi se proizvela kad bi sve žene u isti glas nešto kazale. Imate se pravo boriti za ono što želite u svom biznisu. I ne zaboravite ako vas ne vide neće znati da ste uspješne i da im možete biti primjer.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!