U odnosu na isti period prethodne godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama zabilježila je rast od 15,1%, što je dovelo do povećanja udjela promotivne prodaje od svega 0,4 postotnih bodova jer imamo relativno nisku bazu promotivne prodaje.

Podaci koje možemo vidjeti u nastavku pružit će nam uvid u to koliko je kategorija začina podložna prodaji kroz promocije.

Prema podacima koji se odnose na period od siječnja 2020. do listopada 2020. godine, prodaja ove kategorije vrijednosno je porasla za 11% u odnosu na isti period prethodne godine, pri čemu je i količinska prodaja također rasla po gotovo istoj stopi, od 11,4%. U promatranoj kategoriji ukupno je 15,9% vrijednosne prodaje dolazilo od proizvoda na cjenovnim akcijama ili promotivnih pakiranja.

U strukturi promocija na prodajnom mjestu vidljivo je da su cjenovne akcije uobičajeni dio promocije jer čine čak 99,8% ukupne promotivne prodaje, dok posebna promotivna pakiranja čine tek preostalih 0,2% udjela. U odnosu na isti period prethodne godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama zabilježila je rast od 15,1%, što je dovelo do povećanja udjela promotivne prodaje od svega 0,4 postotnih bodova jer imamo relativno nisku bazu promotivne prodaje. Promotivna pakiranja su rijetki oblik promocije pri čemu i na toj niskoj razini bilježe pad od 79,6%.