Zagreb Business Summit i ove godine pomaže gradovima i regijama

Zagrebački Velesajam od 16. do 18. rujna i ove godine organizira Zagreb Business Summit (ZBS) pod nazivom Gradovi i regije – generatori razvoja.

zagreb business summit“Misija je ZBS-a pomoći hrvatskim gradovima i regijama da uhvate korak s Europom i iskoriste mnogobrojne mogućnosti koje im se nude, a upravo će stoga biti zastupljene teme koje se tiču infrastrukturnih ulaganja javnog i privatnog sektora kroz fondove EU, investicijskog potencijala hrvatskog iseljeništva, brendiranja i imidža hrvatskih gradova te investicija u energetske projekte”, ističu organizatori.

Na drugom po redu ZBS-u održat će se nekoliko međunarodnih konferencija. Prvog dana, 16. rujna, na rasporedu je konferencija “i3P – Investicijski projekti, potencijali i politike” koja će okupiti gradonačelnike, menadžere, ministre i druge relevantne osobe iz političkog i gospodarskog života.

O investicijskom financiranju energetske održivosti bit će riječi na “Croenergy 2015 – Sustainable Energy Finance and Investment Summit” dok je konferencija “Hrvatsko iseljeništvo, poticaj gospodarskom razvoju i kreatori budućih politika – Neodoljiva Hrvatska, Fusion 1′”namijenjena hrvatskom iseljeništvu i uz njih vezanom investicijskom potencijalu.

U okviru međunarodnog sajma Ekotehno, 18. rujna, na programu je konferencija “Cirkularna ekonomija – put prema pametnom, održivom i zelenom društvu”.

Tijekom ZBS-a održava se i Stručni simpozij o zelenoj gradnji koji će ponuditi, ističu organizatori, odgovore na konkretna pitanja vezana za pripremu dokumentacije i prijavu projekata Fondovima EU te odabira najučinkovitijih mjera uštede energije. (tportal.hr)

Prethodni članakPojedinačne potpore do pet milijuna eura
Sljedeći članakKolovoški rast prodaje H&M-a najslabiji u više dvije godine