25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 22:29
Tržišne komunikacijeDOPZapočela četvrta godina suradnje Lidla Hrvatska, HGSS-a i inicijative Čisto podzemlje

Započela četvrta godina suradnje Lidla Hrvatska, HGSS-a i inicijative Čisto podzemlje

Četvrta godina suradnje trgovačkog lanca Lidl Hrvatska, Hrvatske gorske služba spašavanja i inicijative Čisto podzemlje na projektu “Čuvajmo vode – izvor naše budućnosti” započela je akcijom čišćenja na jami na Puharovom pored Rijeke. Pod vodstvom člana HGSS-a i pokretača inicijative Čisto podzemlje, Ruđera Novaka, te pod sponzorstvom Lidla Hrvatska, četrdesetak članova dviju speleoloških udruga krenulo je u prvu ovogodišnju akciju. Vrijedni speleolozi izvukli su iz jame na Puharovom čak 22 kubika smeća.

I ove je godine Lidl Hrvatska podržao inicijativu Čisto podzemlje u njihovim naporima da zaštite krško podzemlje koje krije oko 70 % hrvatskih zaliha pitke vode kroz akcije čišćenja špilja i jama diljem Hrvatske. Prva akcija čišćenja u ovoj godini u sklopu projekta “Čuvajmo vode – izvor naše budućnosti” provedena je u Primorsko-goranskoj županiji, u jami na Puharovom koja se nalazi uz državnu cestu D8 od Rijeke prema graničnom prijelazu za Sloveniju. Iz onečišćenog speleološkog objekta, 40-ak članova speleoloških udruga SU Estavele i SO PDS Velebit izvuklo je 22 kubika otpada. Time je otvorena proljetna sezona čišćenja jama i špilja koje se održavaju uz podršku Lidla Hrvatska.

Partnerstvo Lidla Hrvatska s inicijativom Čisto podzemlje i Hrvatskom gorskom službom spašavanja na projektu “Čuvajmo vode – izvor naše budućnosti” započelo je u ožujku 2020. godine s namjerom zaštite krškog podzemlja i pitke vode i ciljem da se ojača svijest o problemu divljih odlagališta otpada u krškom podzemlju. Iz Lidla podsjećaju kako je samo u 2022. godini očišćeno 17 speleoloških objekata iz kojih je izvučeno 45 kubika otpada, a od početka suradnje do danas izvučeno je više od 300 kubika otpada iz više od 50 objekata.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...