Futura A edukacijaZavršena je zadnja u nizu ovogodišnjih edukacija u sklopu Agrokorove Futura A akademije u kojima je samo u 2015. godini sudjelovalo 130 sudionika iz svih kompanija Agrokor koncerna.

Futura A, program Agrokor akademije, edukacijski je program s najdužom tradicijom u Koncernu, namijenjen odabranim, mladim i visoko obrazovanim zaposlenicima Koncerna iz cijele regije, s dodatnim ciljem upoznavanja korporativne organizacije, poslovanja i kulture.

Dosad je održano 29. Futura A akademija, koje je prošlo više od 1.000 perspektivnih mladih zaposlenika, od kojih mnogi danas zauzimaju vodeće i značajne pozicije unutar Koncerna. Čak 95,4% polaznika Future ostalo je u Koncernu i napredovalo, a od njih je 56,3% zauzelo značajna mjesta u menadžmentu Koncerna, pa su tako danas predsjednici Uprava, direktori društava, direktori sektora i službi, rukovoditelji, voditelji i slično.

Ovogodišnja Futura posebna je i po tome što su u njoj po prvi puta sudjelovali i zaposlenici Mercatora iz cijele regije. Svi polaznici ove 28. i 29.-te Futura A generacije imali su priliku upoznati i postavljati pitanja članovima Uprave i Nadzornog odbora Agrokora koji su ujedno i dugogodišnji predavači.

“Jako cijenim da sam dobila priliku sudjelovati u Futuri A. Bilo je iznimno vrijedno čuti iskustva i priče uspješnih ljudi s vizijom koji imaju strast prema poslom. Pozitivna energija, koja je među nama i osjećaj da smo dio velike tvrtke u kojoj svatko od nas ima svoju važnu ulogu, ne samo kao zaposlenik, već i kao čovjek, me je dodatno motivirala”, izjavila je Doris Pahor, viši stručni specijalist u Mercatoru.

Doprinos programu također su dali Ivan Crnjac, Izvršni potpredsjednik za Financije, strategiju i tržišta kapitala, Damir Kuštrak, član Nadzornog odbora Agrokora, Mislav Galić, Izvršni potpredsjednik Poslovne grupe Hrana te su zajedno s 16 kvalitetnih internih predavača, istaknutih menadžera i stručnjaka i ovu generaciju Futurovaca upoznali s misijom i vizijom, strategijom te značajem i ulogom različitih poslovnih funkcija Agrokora.

futura A edukacija1Futura A mlade zaposlenike provodi kroz predavanja, radionicu i natjecanje u razvoju ideje novog proizvoda.Tijekom programa polaznici također, kroz prezentacije i uz razne inovativne sadržaje, predstavljaju sebe, svoj rad i kompaniju iz koje dolaze.

Program Agrokorovih Futura A akademija započeo je 2000. godine te ga danas u potpunosti provode Agrokorovi zaposlenici, najbolji stručnjaci iz pojedinih poslovnih područja. Osim Agrokora, pojedine kompanije Koncerna također imaju vlastite akademije, među kojima se posebno ističe Konzumova akademija i program K AbeCeDa.

“Za Futuru sam prvi put čuo od kolega koji su bili polaznici Future i koji su mi ukratko objasnili što mogu očekivati od cjelokupnog programa. Osobno me oduševio cjelokupan program Future zbog toga što sam imao priliku i vremena upoznati kolege iz različitih kompanija unutar koncerna Agrokor kroz kratke, ali sadržajne, prezentacije i naravno druženja. Predavači su mi ostavili odličan dojam zbog svoje pristupačnosti u komunikaciji i poslovnih uspjeha koje su nam približili kroz vlastita iskustva i prezentacije. Smatram da su posjeti kompanijama neophodni jer nam dopuštaju da osobno vidimo kvalitete kompanija i postavimo pitanja o svemu što nas zanima. Osobno me se najviše dojmilo novo postrojenje za proizvodnju električne energije i toplinske energije Agrokor Energija, kao primjer ekološki osviještenog proizvodnog postrojenja. Drago mi je što mogu reći kako mi je Futura omogućila da budem bogatiji za nova znanja i prijateljstva,” kaže Filip Ančić iz službe ljudskih potencijala u Jamnici.

Prema dugogodišnjoj praksi, interne akademije Agrokor koncerna svojom ponudom programa i sadržaja odgovaraju na potrebe poslovanja i razvoja zaposlenika u svim ključnim područjima poslovanja; maloprodaji, proizvodnji hrane i pića, poljoprivredi te raznim uslugama.

Futura A edukacija2Agrokor koncern, kao jedan od najvećih regionalnih poslodavaca, svoj sadašnji i budući poslovni uspjeh temelji na uspjehu svojih zaposlenika i brizi o ljudskim resursima. Agrokor o zaposlenicima brine koristeći najmodernije sustave koji prepoznaju, razvijaju i usmjeravaju karijere prema vertikalnom ili horizontalnom napredovanju, unutar kompanija, ali i kroz različita poslovanja i države, čime se osigurava daljnji razvoj kompanije.

Pritom je snažan fokus upravo na zapošljavanju mladih ljudi, što najbolje potvrđuje i činjenica da je od početaka svog poslovanja Agrokor zaposlio više od 8.000 pripravnika. Od navedene brojke samo je u sklopu inicijative “Radom iz krize” zaposleno više od 1.600 mladih, obrazovanih ljudi, od kojih i danas veliki broj razvija svoju karijeru u kompanijama Koncerna.

Sustavi obrazovanja i usavršavanja, posebno mladih zaposlenika, dugoročna su investicija i strategija Agrokor koncerna koja se realizira na svim regionalnim tržištima.