Završena energetska i informatička obnova poslovnog sjedišta Podravke

Cjelovitom obnovom u zgradi broj radnih mjesta s dosadašnjih 521 povećan je na 586, a energetski razred s dosadašnje razine D podignut na razinu A

Nakon 11 mjeseci radova završena je energetska i informatička obnova poslovnog sjedišta Podravke u Koprivnici, u što je uloženo 104,5 milijuna kuna.

Kako je prilikom obraćanja uzvanicima istaknula predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, izvođač radova bila je tvrtka Radnik Križevci prema projektu koprivničke tvrtke Art Forma. Cijeli posao, koji uključuje obnovu unutrašnjosti sedmerokatnice, pročelja i parkirnog prostora, stajao je 104,5 milijuna kuna te je taj zahtjevan posao obavljen u zadanom roku i bez probijanja dogovorenog budžeta.

To je prva cjelovita obnova zgrade od 1979. godine kada je izgrađena. Obnova je uključivala informatičku i energetsku rekonstrukciju te ukupnu modernizaciju zahvaljujući kojoj će se značajno poboljšati uvjeti rada zaposlenika i smanjiti potrošnja energije.

Cjelovitom obnovom u zgradi broj radnih mjesta s dosadašnjih 521 povećan je na 586, a energetski razred s dosadašnje razine D podignut na razinu A.

Zahvaljujući energetskoj obnovi, potrošanja energije za grijanje smanjit će se za oko 82 posto, što je osobito značajno u okolnostima ogromnog rasta troškova energije, navode iz Podravke.

“Ova obnova jest simbolična poruka koja govori da Podravkaši mogu uspjeti u bilo kojem poslovnom poduhvatu”, poručila je Dalić.

Istaknula je da je prilikom očuvanja dijela vizualnog identiteta konzultiran akademski slikar Zlatko Kauzlarić Atač koji je u foajeu zgrade postavio svojevrsni omage Zlati Bartl, Podravkašici koja je stvorila najpoznatiji Podravkin brend Vegetu.

Osim toga, Atač je prije koji dan ispred sedmerokatnice postavio kameni monolit u znak siječanja na Podravkaše koji su položili živote u obrani domovine.

Od danas vanjštinu kompanije krasi i skulptura akademskog kipara Nikole Vudraga ‘Začin života’ sačinjena u formi srca. Riječ je o skulpturi promjera četiri metra izrađena od corten čelika. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakOlakšava se osnivanje OPG-a
Sljedeći članakEUR 1 putovanja vrijedan!