Kroz moderne formate (hipermarketi, supermarketi) prodaje se 25% količinske prodaje proizvoda za zimsku njegu kože, dok se preostali dio (74%) realizira kroz tradicionalne formate tj. trgovine mješovitom robom i drogerije.

Kategorija zimske njege uključuje proizvode za njegu kože lica, tijela i usana te obuhvaća sljedeće vrste proizvoda: kreme i serumi za njegu lica, kreme, losioni i mlijeka za njegu tijela te balzami za njegu usana.

U 2018. godini, zaključno s prosincem, proizvodi za zimsku njegu kože bilježe pad količinske prodaje u odnosu na godinu prije. Segment koji nosi najviše prodaje su proizvodi za njegu tijela s 59% količinske prodaje. Slijede proizvodi za njegu lica s 22% te proizvodi za njegu usana s 19% udjela.

Kroz moderne formate (hipermarketi, supermarketi) prodaje se 25% količinske prodaje proizvoda za zimsku njegu kože, dok se preostali dio (74%) realizira kroz tradicionalne formate tj. trgovine mješovitom robom do 300 m2 prodajne površine i drogerije. Vrlo malih 1% prodaje ostvari se kroz kanal benzinskih postaja i kioska.

Vodeća tri brenda u proizvodima za zimsku njegu kože po količinskoj prodaji su (abecednim redom): Afrodita, Melem i Nivea, koji zajedno drže 32% ukupne količinske prodaje.