VijestiZemljaŽitozajednica: Svaka članica sama odlučuje o poskupljenju kruha

Žitozajednica: Svaka članica sama odlučuje o poskupljenju kruha

nada-barisic-largeNema nikakvog dogovora između članica Žitozajednice o poskupljenju pekarskih proizvoda niti je donesena odluka da sve članice dižu cijenu, izjavila je direktorica udruženja mlinsko-pekarske industrije Žitozajednice Nada Barišić napominjući kako o korekciji cijena odlučuje svaka tvrtka za sebe.

“Nema nikakvog dogovora o zajedničkom dizanju cijena, jer će svaka tvrtka odluku o tome donijeti zasebno, a ima nekih koje cijene neće ni mijenjati”, kazala je Barišić upitana za komentar izjave predsjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgice Spevec da je najava udruge mlinara i pekara o poskupljenju kruha nezakonita.

Spevec je danas kazala kako najava Žitozajednice o povećanju cijena kruha predstavlja zabranjeni sporazum među poduzetnicima, što je nedopustivo i zakonski se sankcionira.

Direktorica Žitozajednice je ponovila kako je korekcija cijena dijela asortimana pekarskih proizvoda opravdana zbog visokih cijena brašna i plina, no kako će korekcija cijena uslijediti ovisno o isteku ugovora koji svaki pekar ima s nekim trgovačkim lancem. (H)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...