Žitozajednica: Svaka članica sama odlučuje o poskupljenju kruha

nada-barisic-largeNema nikakvog dogovora između članica Žitozajednice o poskupljenju pekarskih proizvoda niti je donesena odluka da sve članice dižu cijenu, izjavila je direktorica udruženja mlinsko-pekarske industrije Žitozajednice Nada Barišić napominjući kako o korekciji cijena odlučuje svaka tvrtka za sebe.

“Nema nikakvog dogovora o zajedničkom dizanju cijena, jer će svaka tvrtka odluku o tome donijeti zasebno, a ima nekih koje cijene neće ni mijenjati”, kazala je Barišić upitana za komentar izjave predsjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgice Spevec da je najava udruge mlinara i pekara o poskupljenju kruha nezakonita.

Spevec je danas kazala kako najava Žitozajednice o povećanju cijena kruha predstavlja zabranjeni sporazum među poduzetnicima, što je nedopustivo i zakonski se sankcionira.

Direktorica Žitozajednice je ponovila kako je korekcija cijena dijela asortimana pekarskih proizvoda opravdana zbog visokih cijena brašna i plina, no kako će korekcija cijena uslijediti ovisno o isteku ugovora koji svaki pekar ima s nekim trgovačkim lancem. (H)

Prethodni članakOdgođena dražba za prodaju dionica Merkura
Sljedeći članakSeminar o upravljanju maloprodajnim mjestom