Ambalaža i dizajn – FEST.A CROPAK 2017: Dodijeljene nagrade za najbolju ambalažu u Hrvatskoj i regiji

Nagrade CROPAK su dodijeljene ukupno u osam kategorija, a za najbolju od najboljih proglašena je ambalaža serije vina Linija Principovac, tvrtke Iločki podrumi d.d., Ilok kojoj je pripao CROPAK GODINE 2017

U sklopu festivala ambalaže FEST.A CROPAK 2017, koji je održan 25. svibnja u hotelu Sheraton u Zagrebu, dodijeljene su nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom i regionalnom tržištu CROPAK i REGPAK 2017.

Dodjelu nagrada 14. godinu zaredom organizirali su tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT te stručni časopis Ambalaža/REGprint iz Zagreba.

Svečanost predstavljanja nominacija i dodjele nagrada i ove je godine bio najiščekivaniji trenutak, čemu svjedoči više od 80 sudionika i uzvanika iz više od 50 tvrtki i institucija iz Hrvatske i inozemstva.

Na samom početku prisutne je pozdravila Drena Milijević, ravnateljica Instituta za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT i idejna začetnica projekta, zajedno s Biljanom Borzan, hrvatskom zastupnicom u Europskom parlamentu.

Na ovogodišnji natječaj za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK ukupno je pristiglo 49 nominacija u sklopu kojih je ocijenjeno više od 120 ambalažnih rješenja.

DOBITNICI NAGRADA
Uz već uobičajene kategorije, novost ovogodišnjeg natječaja je kategorija za najbolju ambalažu Zanatskog (craft) piva, koju je sponzorski podržala tvrtka Vetropack straža tvornica stakla d.d. iz Huma na Sutli.

I ove godine posebna pozornost posvećena je nagradi EKO CROPAK za edukacijski projekt iz područja zaštite okoliša, kojima se nagrađuju u praksi potvrđeni rezultati.

Ovogodišnjim dobitnicima, Gradu Zadru i komunalnom poduzeću Ivakop d.o.o. iz Ivanić-Grada, nagrade je uručio Nenad Šćulac, pomoćnik ministra za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Nagrade CROPAK su dodijeljene ukupno u osam kategorija, a za najbolju od najboljih proglašena je ambalaža serije vina Linija Principovac, tvrtke Iločki podrumi d.d., Ilok kojoj je pripao CROPAK GODINE 2017.

Sedmu godinu zaredom dodijeljene su i nagrade REGPAK za najbolju ambalažu na tržištu regije, gdje je u 13 nominacija bilo uključeno više od 30 proizvoda iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Sukladno kriteriju konkurentnosti dodijeljene su dvije REGPAK nagrade – za najbolju ambalažu proizvoda i za najbolju ambalažu serije proizvoda, koje su osvojili Studio Sonda za proizvod “Piquentum Sv. Vital 2014” te tvrtka AKI d.o.o. za seriju “360 ♥ – kolekcija ambalaže za med”.

“Naš dugogodišnji cilj je promovirati i nagraditi proizvođače, dizajnere i korisnike ambalaže, koja je važno sredstvo zaštite, identifikacije i promocije proizvoda te pomicati granice u promišljanju ambalaže. Neprekidno se trudimo uvesti nove standarde u ambalažnu industriju te potaknuti struku da odgovori na suvremene globalne izazove, kao što su zaštita okoliša i prevencija gubitka hrane, kojima smo posvetili ovogodišnji festival.
Dobitna kombinacija je kvalitetan proizvod u dobro osmišljenoj ambalaži. Svi naši dobitnici su nositelji znaka CROPAK i REGPAK i stječu pravo izravne nominacije za prestižnu nagradu za najbolju ambalažu na svijetu, WorldStar, koju već više od 50 godina dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu – WPO. Svim nagrađenima još jednom iskreno čestitam i najavljujem FEST.A CROPAK 2018”, izjavila je Drena Milijević.

Prethodni članakDZS: Prosječna plaća za ožujak 6.022 kune
Sljedeći članakTesco bilježi najbrže rastuću prodaju u Velikoj Britaniji