Belje sadi 57 hektara novih vinograda i širi proizvodnju

Već tradicionalno, u proslavu baranjske Vinceške prvo je krenulo Belje. Ovom se manifestacijom obilježava početak nove vinogradarske sezone, od koje se puno očekuje, ali to je i prigoda za rezimiranje prošlogodišnjih vinogradarsko-vinskih aktivnosti, odnosno za najavu novih investicija.

Trenutačno raspolažemo s 583 hektara vinograda, a čim vremenski uvjeti dopuste krenut ćemo u sadnju novih 57 hektara graševine, kaže Goran Pajnić, predsjednik beljske uprave naglašavajući kako se na Belju proizvodi oko tri milijuna litara vina, ali vrlo brzo, već za dvije godine, kada mladi vinogradi budu u punom rodu, proizvodnja će biti pet milijuna litara.

U ovom trenutku Belje na zalihama ima približno dva milijuna litara, što Pajnić naziva normalnim prijelaznim količinama.

Budući da Hrvatsku ove godine očekuje ulazak u EU, beljski vinari ne sjede prekriženih ruku, pripreme traju već duže, čemu je dokaz i nova moderna vinarija.

Ulazak u EU otvara nam novo tržište, od 500-tinjak milijuna ljudi, ali nas tjera i na racionalizaciju poslovanja. Preduvjeta da budemo konkurentni sigurno imamo, međutim treba raditi na troškovima i daljnjem unaprjeđivanju kvalitete naših vina, ističe Pajnić. (Novi list)

Prethodni članakMoć zvuka za uspješno brendiranje
Sljedeći članakU tri godine Agrokor uložio 560 milijuna kuna u Vupik