NespesPonuda je cjenovno izuzetno konkurentna, posebno zbog toga što ugovori sadrže maksimalnu fleksibilnost isporuke i prilagođavanja ugovornih uvjeta potrebama kupaca.

Na tržištu električne energije u Hrvatskoj pojavio se novi jaki igrač: Crodux je počeo prodavati struju u strateškom partnerstvu sa švicarskim energetskim divom Alpiqom.

Ponuda je cjenovno izuzetno konkurentna, poručuju iz Croduxa, posebno zbog toga što ugovori sadrže maksimalnu fleksibilnost isporuke i prilagođavanja ugovornih uvjeta potrebama kupaca.

Električnu energiju od Croduxa mogu kupovati svi segmenti i kategorije potrošača električne energije na hrvatskom tržištu, a partnerstvo s Alpiqom postupno će se širiti i u regiji. Za kupnju je dovoljno poslati zahtjev za davanjem ponude tvrtki Crodux plin na e-mail adresu opskrba.struja@crodux-plin.hr. U zahtjevu kupac navodi sve svoje potrebe i naglašava specifičnosti za prodaju električne energije, temeljem kojih Crodux kreira adekvatan ugovor za opskrbu.

Tvrtka Crodux plin je opskrbljivač prirodnog i ukapljenog naftnog  plina, nafte i naftnih derivata, a ulaskom na tržište električne energije širi svoje aktivnosti, uz podršku Alpiqa kao ključnog i strateškog partnera i dobavljača.

“Uloga Crodux plina u ovom partnerstvu je pokrivati dijelom veleprodaju i svu maloprodaju s Alpiqom kao dobavljačem, koji je ujedno i renomirani proizvođač električne energije. Ovakvo partnerstvo je klasičan oblik suradnje velikih proizvođača s opskrbljivačima na veleprodajnom i osobito maloprodajnom tržištu energije. Konkurentnim nas čini prodaja električne energije za sve kategorije prema potrebama kupca, zajedno s ostalim energentima koje već prodajemo. Ulazak na tržište električne energije za Crodux plin predstavlja početak razvoja ostalih energetskih djelatnosti vezano za električnu energiju. Sljedeće godine namjeravamo započeti gradnju kogeneracijskih postrojenja i ulazimo u razvoj i izgradnju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora”, pojasnio je Ivan Čermak, predsjednik Uprave Crodux plina.

Alpiq je vodeća švicarska energetska tvrtka u opskrbi električnom energijom i pružanju usluga u energetskom segmentu, okrenuta prema europskom tržištu. Alpiq je snažno prisutan u Europi u visokoj tehnologiji i tehnologiji  budućnosti koju pruža svojim kupcima zahvaljujući svom raznovrsnom fleksibilnom proizvodnom portfelju  od 6.500 MW instalirane snage.

Na međunarodnom tržištu energije Alpiq je prisutan na svim važnijim europskim burzama i bilateralnim tržištima. Alpiq  je vodeća tvrtka u centralnoj i istočnoj Europi u prekograničnoj trgovini električnom energijom.

“U Hrvatskoj  je Alpiq  prisutan više od 12 godina u veleprodaji električne energije i u prijenosu električne energije, kao i razvijanju nacionalnih investicijskih projekata. Nedavno je Alpiq ishodio dozvolu za trgovanjem plinom u Hrvatskoj. Alpiq zapošljava preko 8.000 djelatnika s prihodom u 2014 od 8,1 milijarda CHF. Sjedište Alpiqa je u Lausanni i Alpiq je uvršten na Švicarsku SIX Burz”, izjavio je Ivica Jakić, konzultant Alpiqa za centralnu i istočnu Europu.