Tvornica EZ iz Busovače i njeni proizvodi jedni su od najpoznatijih u području proizvodnje higijenskih i kozmetičkih proizvoda u BiH. Od svog osnivanja do danas izrasli smo u lidera na teritoriju BiH, ali smo uspješno pozicionirani i na regionalnom tržištu. Plasirali smo cjelokupan asortiman i prema povratnim informacijama, naši su proizvodi odlično prihvaćeni na tržištu.

Prisutni smo s tri proizvodna programa: kućna kemija, kozmetika te proizvodnja plastične ambalaže. U okviru programa kućne kemije i kozmetike proizvodimo više od 150 različitih proizvoda koji nezaustavljivo osvajaju, kako domaće i regionalno, tako i strana tržišta. Prateći svjetske trendove, cijenjenim potrošačima pružamo samo najbolje, vodeći računa o kvaliteti, funkcionalnosti i dizajnu. Ponosni smo na vrhunske osvježivače prostora i tkanina, omekšivače, deterdžente za posuđe, sredstva za čišćenje, tekuće sapune i šampone. Rezultat našeg uspjeha su mnoge osvojene nagrade za kvalitetu dobro poznatih brendova Glanz i Lilla u kategoriji kućne kemije te Ella i Daily u kategoriji kozmetike.

Visoke standarde kvalitete, kao i zavidan dizajn proizvoda, poduzeće održava zahvaljujući poslovnim i prijateljskim vezama s poznatim svjetskim proizvođačima srodnih djelatnosti. Sirovine koje se koriste u proizvodnji isključivo su EU porijekla, što garantira visok stupanj kvalitete proizvoda, sukladnost sa Standardima i Direktivama Europske unije čime brinemo za okoliš i zdravlje ljudi.

Kao posebnu snagu ističemo vlastitu mrežu skladišta i distribucije kojom smo pokrili tržište Bosne i Hercegovine, regije, ali i mnogo dalje, čime smo osigurali brz i siguran transport.

Kontinuirano osluškujemo želje naših kupaca te u skladu s tim radimo na razvoju novih proizvoda kako bismo zadovoljili i one najzahtjevnije. Već dugi niz godina čvrsto držimo lidersku poziciju na tržištu BiH, a cilj nam je postići dobre rezultate u zemljama regije.

Zašto je Lilla toliko posebna
Lilla – osvježivač tkanina i prostora daje dugotrajan miris koji se oslobađa dodirom, stvarajući dodatni impuls svježine na Vašim tkaninama i prostoru. Efikasno i jednostavno uklanja mirise iz kuhinje u domovima. Neutralizira neugodne mirise, a prostoriju ispunjava ugodnim parfemskim mirisima koji traju i do 15 dana. Sadrže kapsule koje na dodir pucaju i tako oslobađaju miris koji ima dugotrajno djelovanje. Ugodan miris utječe na naše raspoloženje, opušta nas te podsjeća na nezaboravne uspomene. Odabirom neodoljivih mirisnih nota – Ambienta, Superior, Elegance, White Pearl, Vanilija i cimet te Lotus – unosimo svježinu u prostorije doma ili poslovnog prostora.

Proizvodnja plastične ambalaže
Iz područja plastične ambalaže nudimo više od 350 proizvoda koje koristimo kako za naše potrebe, tako i za druge renomirane kupce. Na najsuvremenijoj opremi proizvodimo od različitih vrsta plastike PET, PE, PP predforme/ampule, boce, zatvarače, čepove, teglice, ručkice, gajbe, kutije itd. u različitim oblicima, bojama i gramažama. Aktivni smo dobavljači za proizvođače iz područja kemijske, prehrambene i mliječne industrije, punionica vode i sokova, boja i lakova, začina i dr. Povjerenje su nam pružile najveće kompanije u BiH, ali i mnogo šire.

Posebnu zahvalnost dugujemo našem dugogodišnjem partneru, tvrtki KG Zelina na čelu s Goranom Kovačićem, koji je prepoznao i našu kvalitetu kroz svoje proizvode inkorporirao na police velikih trgovačkih lanaca diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke.

Izvoz na tržišta regije
Plasman i distribuciju proizvoda obavljamo na kompletnom teritoriju BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Njemačke, Švedske, Švicarske, Saudijske Arabije i mnogih drugih zemalja. Cilj kompanije u 2022. godini je učvršćivanje pozicija na tržištu Hrvatske s posebnim fokusom na osvježivače prostora koji će dobrim omjerom cijene i kvalitete sigurno pronaći svoje mjesto u mnogim domovima. Novim smo izvoznim tržištima zadovoljni jer imamo mogućnost ponuditi program iz segmenta domaćinstva te svojom kvalitetom udovoljiti i onim najzahtjevnijim potrošačima. Poslovni partneri i osoblje kompanije KG Zelina uložili su velike napore kako bi kupcima na hrvatskom tržištu približili sve prednosti naših proizvoda. Veliko je zadovoljstvo kada s novog tržišta dobivate mnoge upite o vašim proizvodima.

Nakon što smo u prošloj godini ostvarili značajan izvoz, EZ grupacija je i u ovoj godini ostvarila značajan financijski rast, plasmanom svojih proizvoda na inozemna tržišta, za dodatnih 15%. S obzirom na planirani rast od 10%, sudeći prema rezultatima u prvih pet mjeseci, ova godina trebala bi završiti s iznimno dobrim rezultatima poslovanja. Osim Lilla osvježivača prostora i tkanina zabilježeni su značajni rezultati izvoza brendova Ella, Glanz i Daily. Svakodnevno radimo na jačanju izvoza, a zdrava konkurencija nam daje snagu da budemo još bolji i efikasniji. EZ grupacija će i dalje nastaviti s otvaranjem novih tržišta i širenjem postojećih.

Ulazak na tržišta EU-a još je jedna potvrda kvalitete i potencijala EZ grupacije kao jednog od najvećih proizvođača u segmentima kućne kemije, kozmetike i plastične ambalaže.

Više informacija o nama na www.ezgroup.ba kao i društvenim mrežama Facebook i Instagram.