vino-prowein-largeHrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja organizira predstavljanje 22 proizvođača vina i tri udruge (Vinistra, Graševina Croatica i Liburna) na međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića “ProWein 2012” koji će se održati od 4. do 6. ožujka u Düsseldorfu.

Već tradicionalno, na površini od 95 m² svoje će proizvode predstaviti Agrokor vina, Badel 1862, Bodren, Capo, Coronica, De Georgiis, Feravino, Franc Arman, Jako vino, Kabola, Korta Katarina, Krauthaker, Kutjevo, OPG Božo Bačić, OPG Škaulj Šime, Trapan vina, Veralda, Vina Matošević, Vina Roxanich, Vinarija Grabovac – Provin, Vinarija vinski vrh i Vinarija Zdjelarević.

ProWein je vodeći međunarodni sajam vina i jakih alkoholnih pića na kojem se tradicionalno susreću posjetitelji, vodeći svjetski proizvođači i distributeri, a izlagači predstavljaju kompletan pregled svjetskog tržišta u šest izlagačkih paviljona.

Ove godine predstavit će se više od 3800 izlagača iz 50 zemalja, uključujući više od 300 međunarodnih alkoholnih distributera i dobavljača. Ova sajamska manifestacija je predvodnik u različitim trendovima i proizvodima što je i glavni cilj ovog središnjeg sektorskog sajma, navode iz HGK.