Karlovac: Baumax u veljači, Konzum kasnije, Plodine traže mjesto

Dok naveliko traženi investitori proizvodnih djelatnosti Karlovac, barem zasad, zaobilaze u velikom luku, za trgovačke centre on je iznimno privlačno odredište.

Već dugom nizu trgovačkih lanaca koji su posljednjih godina stigli u grad sa šezdesetak tisuća stanovnika sljedeće će se pridružiti Baumax, koji svoj kompleks dovršava, već prisutni Konzum otvorit će supermarket, a najvjerojatnije i riječke Plodine.

Da taj trgovački lanac planira otvoriti svoj centar u Karlovcu, iako vrijeme nije mogla precizirati, potvrdila je Večernjem listu prokuristica Kristina Pleše Majcen.

“Naša tvrtka kani otvoriti supermarket na području Karlovca, no s obzirom na to da je u tijeku izrada, odnosno donošenje prostorno-planske dokumentacije, zasad ne možemo konkretizirati vrijeme otvorenja tog supermarketa, kao ni investicijski aspekt”, kazala je Pleše Majcen.

Taj hrvatski trgovački lanac u nas ima 55 supermarketa, hipermarketa i trgovačkih centara, u kojima zapošljava 2600 radnika.

Neslužbeno doznajemo da su moguće lokacije supermarketa na Baniji, te dvije na Hovcu. Na prostoru nekadašnjeg Velebita bit će sagrađen Super Konzum sljedeće godine. U veljači vrata će otvoriti Baumax, prvi poslovni objekt u zoni Banija-Dovac II, na adresi Zagrebačka cesta – odvojak I, čija je izgradnja počela u lipnju ove godine. (Večernji list)