storck-merci-grosse-250gZa razliku od većine proizvođača iz ovog sektora, Storck je obiteljska tvrtka iz Njemačke koja je na tržištima širom svijeta prisutna više od 100 godina, a u 2003. godini vodstvo kompanije preuzela je već četvrta generacija obitelji Oberwelland.

Potrošačima nude širok izbor kvalitetnih i ukusnih slatkiša kao što su bomboni Nimm2, Riesen, Ice Fresh, Werther’s Original, praline Merci i Toffifee te svježi proizvodi Super Dickmann’s i Knoppers.

Proizvodi Storcka usmjereni su na zadovoljavanje očekivanja potrošača pa je dostupna ponuda proizvoda vrlo široka, a mogu se kupiti u različitim vrstama pakiranja  – manje i veće vrećice, kutije različitih gramatura i dr.

Najpopularniji proizvod ovog konditora, ne samo u Hrvatskoj, nego i širom svijeta, su praline Merci.

Merci Finest Selection jedan je od najboljih načina iskazivanja iskrene zahvalnosti, jer su praline Merci zapravo poklon koji govori sam za sebe, ističu iz Storcka.

storck-werthers-original-milk-leche-bag-125gToffifee je također jedan od iznimno popularnih proizvoda, pošto se radi o savršenoj kombinaciji za svakoga: hrskavi lješnjak, karamela, nougat krema i tamna čokolada.

Storck u Hrvatskoj surađuje sa svim trgovačkim lancima, a prema podacima AC Nielsena robna marka Merci je broj jedan u kategoriji pralina na tržištima Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke i Mađarske, dok se u Hrvatskoj nalazi na 4. mjestu.

Ovako visoka tržišna pozicioniranost ukazuje na činjenicu da se radi o iznimno prepoznatljivim robnim markama, potrošači ih rado kupuju i svakako je to jedna od glavnih želja i prednosti za trgovce, ističu iz ovog proizvođača.

“Potrošač nam je glavni fokus. Zbog toga vrlo pažljivo pratimo trendove i želje potrošača te prema tome i razvijamo naše proizvode. Jednako tako bitna nam je i kvaliteta te u Storcku imamo izrazito visoke zahtjeve u tom pogledu. Naši brendovi Merci i Toffifee uvijek su istog okusa i kvalitete, jer ih proizvodimo isključivo u jednoj tvornici iz koje ih onda šaljemo diljem svijeta. To je naravno i skuplji način proizvodnje, ali naši potrošači uvijek dobiju jednak proizvod”, navodi Tamara Boh, Marketing Manager Storck Adrije. Iz Storcka za ovu godinu najavljuju značajne BTL i ATL aktivnosti.