Nakon nedavnog posjeta visokog izaslanstva Sjedinjenih Američkih Država, u Podravki su danas boravili i predstavnici Kanadske Ambasade Zagreb.

podravka-predstavnici kanadske ambasade-midiNjegova Ekselencija Daniel Maksymiuk i Synthia Dodig, povjerenica za trgovinu u Podravki susreli su se s Zvonimirom Mršićem, predsjednikom Uprave Podravka i Olivijom Jakupec, članicom Uprave Podravke. Domaćini su predstavili Grupu Podravka kroz njezinu povijest, poslovanje u proteklom periodu, proizvodni asortiman te razvojne i poslovne planove u narednom periodu.

Susret je nastavljen razgovorima o poslovanju s naglaskom na kanadsko tržište s obzirom na to da je Podravka danas najveći hrvatski izvoznik na kanadsko tržište iz segmenta prehrane i pića.

Na kanadskom, jednako kao cjelokupnom američkom tržištu, Podravka nastoji zadržati dominantnu ulogu u tzv. etničkim segmentima u kategoriji dodatka jelima. Stoga su gosti po završetku sastanka obišli tvornicu Vegete i Podravka jela u industrijskoj zoni i detaljnije upoznali proces nastajanja lidera na kanadskom tržištu u kategoriji dodataka jelima – Vegete.

Osim s proizvodima pod markom Vegeta, Podravka je prisutna na kanadskom tržištu s proizvodnim asortimanom juha, dječje hrane, kondimenata, voća i mesnog programa.

veleposlanik_kanade03Inače, Vegeta je na tržištima Sjedinjenih Američkih Država i Kanade prisutna još s početka ’80.-ih godina prošlog stoljeća, a kako bi unaprijedili prodaju na tim tržištima, Podravka je 2005. godine osnovala Podravka International USA Inc. sa sjedištem u New Yorku.

Od deset kanadskih pokrajina, Podravkini se proizvodi distribuiraju u njih šest – Britanska Kolumbija, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario i Quebec, a među najzastupljenijima su kategorije dodataka jelima, juhe i proizvodi iz mesnog programa.