pivski-sveciEdukativan pivski program i vrhunsko pivo ispunili su nezaboravnu Noć muzeja u Zagrebačkoj pivovari

Zagrebačka pivovara i ove godine pripremila je ugodno iznenađenje mnogobrojnim posjetiteljima Noći muzeja atraktivnim zabavno-edukacijskim programom u pivnici K pivovari u Ilici 222, priopćeno je iz te tvrtke.

Uz poznatog ljubitelja piva Darka Janeša posjetitelji su sinoć imali priliku upoznati proizvodni proces piva i njegove sastojke te pogledati novine iz 1892. godine u kojima je objavljena vijest o osnutku Zagrebačke pivovare, atraktivnu izložbu o pivskim svecima i likovnim radovima na temu Božićnog piva posljednjih dvadesetak godina te izložbu arhivskih etiketa piva.

Uz izložbu radova na temu Božićnog piva i kolekcije starih etiketa iz povijesti Zagrebačke pivovare, posjetitelji su se i ove godine imali priliku uključiti u formiranje stalnog postava pivovare kojim se žele prikazati stariji predmeti vezani uz pivarstvo i povijest Zagrebačke pivovare. Svatko tko je donio takav predmet, bio je i prigodno nagrađen.

Osim izložbi, posjetitelji su mogli pogledati i film o Zagrebačkoj pivovari i proizvodnji piva, naučiti tradicionalni ritual točenja Stelle Artois te uživati u pivskim zalogajima uz omiljeno pivo po promotivnim cijenama. Svi ljubitelji piva u “Ožujsko beer shopu” pronašli su mnogobrojne pivske rekvizite po povoljnim cijenama.

Uspješnost dosadašnjih programa Zagrebačke pivovare u Noći muzeja potvrdilo je da Zagrebačka pivovara predstavlja nezaobilazan sadržaj u kulturnoj ponudi ove velike manifestacije, u sklopu koje je pivovaru prošle godine posjetilo više tisuća posjetitelja, navode iz zagrebačkog proizvođača piva.