Hotel&Gastroteh-velesajam-bandicNa Zagrebačkom velesajmu otvoreni su jubilarni 25. sajam Nautike i 8. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija Hotel&Gastroteh.

Uz pjesmu klape Cambi u svečanom ozračju Kongresne dvorane Zagrebačkog velesajma, sajmove je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo izvrsnost hrvatske brodogradnje, sajmovanja i turističkih potencijala. Pozvao je sve da dođu posjetiti sajmove u idućih par dana naglasivši kako je za posjetitelje pripremljen bogat popratni sadržaj kao što su brojne promocije i degustacije te prezentacija 10 najboljih hrvatskih kuhara na natjecanju Cro Top 10 i besplatan parking oko velesajma.

“Zagrebački sajam nautike jedini je kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, a očituje se u poslovnoj profiliranosti koji su mnogi izlagači prepoznali kao nezaobilazno mjesto prezentacije plovila i ostalih proizvoda. Posebno smo ponosni na bogatu ponudu domaćih brodograditelja pa i ove godine brojna plovila iz hrvatskih škverova plove prema paviljonima Zagrebačkog velesajma. Nit vodilja Zagrebačkog sajma nautike je “Ploviti, otkrivati, živjeti“, a  njegovu raskošnu ponudu doći će razgledati više od 25.000 posjetitelja.

Uz sajam Nautika održava se i Hotel&Gastroteh, 8. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija. Spajanjem sajmova Nautika i Hotel&Gastroteh u jedan termin dobili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije. Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu“, rekla je na otvorenju voditeljica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Sajmovi traju do nedjelje, 21. veljače. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.