Počela berba jagoda u sva tri vrgoračka polja

Kako se doznaje od Milana Franića, predsjednika Udruge Vrgoračke jagode, na ambalaži za jagode istaknut je logo kako bi se na tržnicama znalo podrijetlo jagoda i da se radi o proizvođačima iz Vrgorca

U vrgoračkom kraju počela je puna berba jagoda i to u sva tri polja, u Rastoku, Jezeru i Bunini, nakon što je prije desetak dana ubrana manja količina jagoda u Rastoku, gdje jagode inače malo ranije dozrijevaju.

Kako se doznaje od Milana Franića, predsjednika Udruge Vrgoračke jagode, na ambalaži za jagode istaknut je logo kako bi se na tržnicama znalo podrijetlo jagoda i da se radi o proizvođačima iz Vrgorca.

Milijun sadnica jagoda na području Vrgorca donijet će ove godine prinos od 500 tona visokokvalitetne jagode, a do polovine svibnja svaki dan ubrat će se oko 10 tona jagoda, koje se plasiraju na tržnice u Zagrebu i Splitu. Mateo Grljušić vlasnik OPG-a i jedan od većih uzgajivača je kazao da na njivi u vrgoračkom polju daje jagode za 3,5 eura po kilogramu, što je trenutna cijena najpoznatijeg vrgoračkog voća.

Ove godine nema problema s radnom snagom, berači su uglavnom iz BiH koji beru jagode za šest eura po satu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakUtorak. Biro za propagandu. i PHD Media osvojili su Effie Grand Prix
Sljedeći članakVujčić: Borba s inflacijom još nije gotova