Predloženo ukidanje trošarine za male proizvođače alkoholnih pića

Oslobođenje od plaćanja trošarine na alkohol koji se koristi u proizvodnji dodataka prehrani, s osnova trošarina na alkohol iznosi oko 5,5 milijuna kuna prihoda manje u državnom proračunu na godišnjoj razini, počevši od 2022. godine

Hrvatski sabor u srijedu je raspravio izmjene Zakona o trošarinama kojima se, između ostalog, predlaže ukidanje plaćanja trošarine za male proizvođače jakih alkoholnih pića za vlastite potrebe, odnosno njih više od 38.000, što je podržala većina zastupnika.

Oslobođenje od plaćanja trošarine na alkohol koji se koristi u proizvodnji dodataka prehrani, s osnova trošarina na alkohol iznosi oko 5,5 milijuna kuna prihoda manje u državnom proračunu na godišnjoj razini, počevši od 2022. godine.

Grozdana Perić (Klub HDZ-a) najavivši potporu zakonskom prijedlogu istaknula je kako se donosi radi usklađivanja s pravnom stečevinom EU te se informatizira sustav i kretanje trošarinske robe unutar EU. Vezano uz ukidanje plaćanja trošarine za male proizvođače jakih alkoholnih pića za vlastite potrebe, kako je rekla, njih više od 38.000, znači njihovo ukupno rasterećenje za oko 5,5 milijuna kuna.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakZa digitalizaciju poljoprivrede iz NPOO-a namijenjeno 77 milijuna kuna
Sljedeći članakDigitalni marketing – Trendovi: Most između online trgovine i kupaca