rama-classicRama je svakako jedan od najstarijih i najpoznatijih brendova u kategoriji margarina. Na europskom tržištu od 1920-ih godina postavlja standarde za cijelu kategoriju, dok je u Hrvatskoj prisutna od 1999. godine.

Asortiman na hrvatskom tržištu čine Rama Classic i Rama Harmonia margarinski namazi koji dolaze u praktičnim pakiranjima od 250 g te obiteljskim pakiranjima od 500 g.

Rama za kolače dolazi u prepoznatljivom obliku kocke od 250 g, a najpopularnija varijanta je Rama Classic 250 g.

“Manje je poznato da je Rama Classic ne samo ukusan namaz, već je isto tako dobar i za sve potrebe u kuhanju, pečenju i pripremi krema, odnosno glazura”, navode iz Unilevera te dodaju kako je kvaliteta Rama margarina rezultat svakodnevnog rada nutritivnih stručnjaka koji u izradi svojih receptura slijede preporuke Svjetske zdravstvene organizacije.

Rama margarinski namazi napravljeni su kombinacijom tri različita biljna ulja te su bogati dobrim mastima – esencijalnim masnim kiselinama Omega 3 i 6 potrebnima za rast, a koje tijelo ne može samo proizvoditi.

“Osim toga, Rama je isto tako važan izvor vitamina A, D i E, koje ne možemo naći u mnogim namirnicama naše svakodnevne prehrane. Samo 20 grama Rama Classic margarinskog namaza na dan (na 3-4 šnite kruha) čini 20-30% preporučenog dnevnog unosa ovih vitamina za odrasle i 30-40% za djecu”, pojašnjava Tea Rubinić, Marketing Operations Executive.